Overig

Laatste update:

Goupil en Dubbeldam bouwen samen zero-emissie voertuig

Goupil en Dubbeldam gaan samen emissievrije voertuigen ontwikkelen. (Foto: Dubbeldam)

Schadebedrijf Dubbeldam Groep en bestelautoleverancier Groupil ontwikkelen elektrische voertuigen voor bijvoorbeeld last-mile-delevery in binnensteden.

De 100% elektrische bedrijfswagens van Goupil vormen de basis, terwijl Dubbeldam verschillende opbouwmogelijkheden kan ontwerpen, bijvoorbeeld voor de stadsreiniging of voor last-mile-delevery. 

Volgens Van Blitterwijk Eco-Mobiliteit, de importeur van Goupil, heeft de nieuwe Goupil G6 een laadvermogen van duizend kilo en een snelheid van 80 km/u. Het voertuig is zowel verkrijgbaar met een standaard carrosserie als met tal van opbouwversies, zoals een haakarm-systeem of een vlakke, kippende laadbak. Vandaag werk bekend dat gemeenten vanaf 2025 emissieloze zones mogen instellen, die uitsluitend voor bestelwagens zijn bestemd die niet op fossiele brandstof rijden. 

Dubbeldam is actief in schadeherstel en carrosseriebouw voor bedrijfswagens, bussen en truck, terwijl het bedrijf voor elektrische vervoer lichtgewicht opbouw realiseert. Onlangs nog opende Dubbeldam een nieuwe vestiging in Amstelveen, die geheel is gericht op schadeherstel van elektrisch vervoer. 

Goupil en Dubbeldam bouwen samen zero-emissie voertuig | Fleet&Mobility

Goupil en Dubbeldam bouwen samen zero-emissie voertuig

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Goupil en Dubbeldam gaan samen emissievrije voertuigen ontwikkelen. (Foto: Dubbeldam)

De 100% elektrische bedrijfswagens van Goupil vormen de basis, terwijl Dubbeldam verschillende opbouwmogelijkheden kan ontwerpen, bijvoorbeeld voor de stadsreiniging of voor last-mile-delevery. 

Volgens Van Blitterwijk Eco-Mobiliteit, de importeur van Goupil, heeft de nieuwe Goupil G6 een laadvermogen van duizend kilo en een snelheid van 80 km/u. Het voertuig is zowel verkrijgbaar met een standaard carrosserie als met tal van opbouwversies, zoals een haakarm-systeem of een vlakke, kippende laadbak. Vandaag werk bekend dat gemeenten vanaf 2025 emissieloze zones mogen instellen, die uitsluitend voor bestelwagens zijn bestemd die niet op fossiele brandstof rijden. 

Dubbeldam is actief in schadeherstel en carrosseriebouw voor bedrijfswagens, bussen en truck, terwijl het bedrijf voor elektrische vervoer lichtgewicht opbouw realiseert. Onlangs nog opende Dubbeldam een nieuwe vestiging in Amstelveen, die geheel is gericht op schadeherstel van elektrisch vervoer.