Overig

Laatste update:

Bestelauto van het Jaar 2023: De genomineerden (Deel 2)

De eVito is genomineerd voor de titel Bestelauto van het Jaar 2023. (foto: Mercedes-Benz)

In de top 10 van genomineerde bestelauto’s vinden we drie modellen van Mercedes.

Op 23 november organiseert AM de Fleet Expo, een toonaangevend evenement in het kader van de mobiliteitsuitdagingen waar fleetowners en leasemaatschappijen voor staan. Feestelijk onderdeel van deze dag is de onthulling van de Bestelauto van het Jaar 2023. De importeurs hebben hun presentaties mogen geven aan de jury tijdens de importeursdag op 29 september.

Inmiddels is de top 10 van genomineerde auto’s vastgesteld door de vakjury. Welke auto volgt de Toyota Proace Electric op? De eerste drie genomineerden zijn al bekendgemaakt. Dit zijn de volgende drie genomineerden, maar liefst drie modellen van Mercedes-Benz. Het merk stond in september op de tweede plek in de verkoopstatistieken.

Mercedes-Benz Citan

De Nederlandse importeur van Mercedes-Benz heeft onder andere de Citan genomineerd als Bestelauto van het Jaar 2023. De Citan is in 2021, samen met de Renault Kangoo, uitgeroepen tot ‘International Van of the Year 2022’. In 2023 komt de eCitan op de markt die gelijk met de Renault Kangoo E-Tech is ontwikkeld. Opvallend: die elektrische bestelauto van Renault is wel al leverbaar.

Mercedes-Benz eVito

De eerdere versie van de elektrische eVito had slechts een range van 150 kilometer WLTP, wat de auto in de praktijk alleen geschikt maakte voor stadsdistributie. Een groter accupakket van 66kWh is nu standaard en daarmee komt de eVito 280 kilometer ver. Teleurstellend voor ondernemers zal het maximale aanhangergewicht zijn van de eVito. Dat is namelijk 0 kg.

Mercedes-Benz Sprinter

Opmerkelijk van Mercedes om de Sprinter met dieselmotor te nomineren; de elektrische eSprinter eindigde vorig jaar op de tweede plek in deze verkiezing. Aan de andere kant is de diesel Sprinter met recht een vaste waarde. Sterk, betrouwbaar en met uitstraling. Populair bij ondernemers die graag in een Mercedes gezien willen worden. De grootste bus van het merk scoort als vanouds goede cijfers bij de vakjury, zeker als we kijken naar kwaliteit van importeur en dealerorganisatie. 

Kom ook naar de Fleet Expo op 23 november! Aanmelden kan hier

Bestelauto van het Jaar 2023: De genomineerden (Deel 2) | Fleet&Mobility

Bestelauto van het Jaar 2023: De genomineerden (Deel 2)

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
De eVito is genomineerd voor de titel Bestelauto van het Jaar 2023. (foto: Mercedes-Benz)

Op 23 november organiseert AM de Fleet Expo, een toonaangevend evenement in het kader van de mobiliteitsuitdagingen waar fleetowners en leasemaatschappijen voor staan. Feestelijk onderdeel van deze dag is de onthulling van de Bestelauto van het Jaar 2023. De importeurs hebben hun presentaties mogen geven aan de jury tijdens de importeursdag op 29 september.

Inmiddels is de top 10 van genomineerde auto’s vastgesteld door de vakjury. Welke auto volgt de Toyota Proace Electric op? De eerste drie genomineerden zijn al bekendgemaakt. Dit zijn de volgende drie genomineerden, maar liefst drie modellen van Mercedes-Benz. Het merk stond in september op de tweede plek in de verkoopstatistieken.

Mercedes-Benz Citan

De Nederlandse importeur van Mercedes-Benz heeft onder andere de Citan genomineerd als Bestelauto van het Jaar 2023. De Citan is in 2021, samen met de Renault Kangoo, uitgeroepen tot ‘International Van of the Year 2022’. In 2023 komt de eCitan op de markt die gelijk met de Renault Kangoo E-Tech is ontwikkeld. Opvallend: die elektrische bestelauto van Renault is wel al leverbaar.

Mercedes-Benz eVito

De eerdere versie van de elektrische eVito had slechts een range van 150 kilometer WLTP, wat de auto in de praktijk alleen geschikt maakte voor stadsdistributie. Een groter accupakket van 66kWh is nu standaard en daarmee komt de eVito 280 kilometer ver. Teleurstellend voor ondernemers zal het maximale aanhangergewicht zijn van de eVito. Dat is namelijk 0 kg.

Mercedes-Benz Sprinter

Opmerkelijk van Mercedes om de Sprinter met dieselmotor te nomineren; de elektrische eSprinter eindigde vorig jaar op de tweede plek in deze verkiezing. Aan de andere kant is de diesel Sprinter met recht een vaste waarde. Sterk, betrouwbaar en met uitstraling. Populair bij ondernemers die graag in een Mercedes gezien willen worden. De grootste bus van het merk scoort als vanouds goede cijfers bij de vakjury, zeker als we kijken naar kwaliteit van importeur en dealerorganisatie. 

Kom ook naar de Fleet Expo op 23 november! Aanmelden kan hier