Personenauto's

Laatste update:

GM lift mee op succes Uber

General Motors heeft voor 500 miljoen dollar (463 miljoen euro) een aandeel gekocht in Lyft. Dit rittendeelbedrijf ontwikkelt een on-demand taxidienst van zelfrijdende auto’s. De autofabrikant neemt zitting in de directie van Lyft.

Dat maakte GM gisteren bekend. 

In de samenwerking gaan de bedrijven samen een on-demand rittendienst met zelfrijdende auto’s opzetten. Daarnaast start GM met onmiddellijke ingang met het leveren van huurauto`s aan Lyft-chauffeurs in verschillende steden in de VS. Zij gebruiken de auto’s voor taxidiensten die vergelijkbaar zijn met Uber. Lyft bestaat al enkele jaren in de VS en de Lyft-taxi`s zijn te herkennen aan een lichtgevende roze snor onder de voorruit.

“Wij zien de toekomst van persoonlijke mobiliteit als connected, naadloos en autonoom”, zegt GM-president Dan Ammann. “Door de samenwerking tussen GM en Lyft verwachten we deze visie sneller te kunnen implementeren.”

Verschillende bedrijven, waaronder Uber, ontwikkelen zelfrijdende auto`s. 

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
GM lift mee op succes Uber | Fleet&Mobility

GM lift mee op succes Uber

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat maakte GM gisteren bekend. 

In de samenwerking gaan de bedrijven samen een on-demand rittendienst met zelfrijdende auto’s opzetten. Daarnaast start GM met onmiddellijke ingang met het leveren van huurauto`s aan Lyft-chauffeurs in verschillende steden in de VS. Zij gebruiken de auto’s voor taxidiensten die vergelijkbaar zijn met Uber. Lyft bestaat al enkele jaren in de VS en de Lyft-taxi`s zijn te herkennen aan een lichtgevende roze snor onder de voorruit.

“Wij zien de toekomst van persoonlijke mobiliteit als connected, naadloos en autonoom”, zegt GM-president Dan Ammann. “Door de samenwerking tussen GM en Lyft verwachten we deze visie sneller te kunnen implementeren.”

Verschillende bedrijven, waaronder Uber, ontwikkelen zelfrijdende auto`s.