Personenauto's

Laatste update:

Elektrisch deelautoproject Havelaar Goes gelanceerd

In Goes gaat volgend jaar onder de naam Havelaar een nieuw deelautoproject van start. Het gaat om een elektrische auto van Canadese makelij die in eerste instantie als deelauto wordt ingezet en in een later stadium ook te koop zal zijn.

Het elektrische deelautoproject is een initiatief van Havelaar Sustainable Vehicles, een Nederlands bedrijf dat onder leiding staat van Niels Visser met vertakkingen naar Canada en China. Het gaat volgens Visser vooralsnog om losse bedrijven die onder de noemer Havelaar opereren, maar die wel nauw met elkaar samenwerken. Visser zegt met Havelaar Sustainable Vehicles, waar ook het deelautoproject alsmede verkoop en service van de Canadese e-car onder vallen, de rol van importeur en dealer te gaan vervullen. Details over de Canadese deelauto wil Visser nog niet geven.

Dertig deelauto’s
Het is de bedoeling dat er volgend jaar op elf locaties in Goes dertig deelauto’s komen te staan. Verder lopen er gesprekken met Middelburg, Vlissingen en Rotterdam om aan het project deel te nemen. Het reserveren van de deelauto kan tot enkele minuten van te voren via een app op de mobiele telefoon of met een pasje. De wagen staat op een van de parkeerplaatsen en de gebruiker moet hem na afloop ook weer op zo`n deelautoplek terugzetten en aansluiten op de laadpaal.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Elektrisch deelautoproject Havelaar Goes gelanceerd | Fleet&Mobility

Elektrisch deelautoproject Havelaar Goes gelanceerd

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het elektrische deelautoproject is een initiatief van Havelaar Sustainable Vehicles, een Nederlands bedrijf dat onder leiding staat van Niels Visser met vertakkingen naar Canada en China. Het gaat volgens Visser vooralsnog om losse bedrijven die onder de noemer Havelaar opereren, maar die wel nauw met elkaar samenwerken. Visser zegt met Havelaar Sustainable Vehicles, waar ook het deelautoproject alsmede verkoop en service van de Canadese e-car onder vallen, de rol van importeur en dealer te gaan vervullen. Details over de Canadese deelauto wil Visser nog niet geven.

Dertig deelauto’s
Het is de bedoeling dat er volgend jaar op elf locaties in Goes dertig deelauto’s komen te staan. Verder lopen er gesprekken met Middelburg, Vlissingen en Rotterdam om aan het project deel te nemen. Het reserveren van de deelauto kan tot enkele minuten van te voren via een app op de mobiele telefoon of met een pasje. De wagen staat op een van de parkeerplaatsen en de gebruiker moet hem na afloop ook weer op zo`n deelautoplek terugzetten en aansluiten op de laadpaal.