Personenauto's

VW roept in Nederland 850 auto’s terug om mogelijk defect rempedaal

(Foto: Shutterstock)

Volkswagen voert wereldwijd een recall uit van 38.100 auto’s vanwege het losraken van de voetplaat onder het rempedaal.

Het defect is geconstateerd tijdens een interne controle door de autofabrikant bij de modellen Golf, Tiguan, Touran en T-Roc uit 2020. In Nederland worden er circa 850 auto’s teruggeroepen naar de garage. Dat bevestigt importeur Pon Nederland aan Fleet&Mobility.

Nederlandse eigenaren krijgen binnenkort een uitnodiging om hun auto te laten controleren in de werkplaats. Waar dat nodig is wordt het defect verholpen, stelt de importeur. Eerder dit jaar kampte de Golf 8 met problemen met de E-call functie, waarop eerste een afleverstop volgde en klanten vervolgens op vrijwillige basis mochten deelnemen aan een recall.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Jeroen Vos
VW roept in Nederland 850 auto’s terug om mogelijk defect rempedaal | Fleet&Mobility

VW roept in Nederland 850 auto’s terug om mogelijk defect rempedaal

Jeroen Vos Jeroen Vos
(Foto: Shutterstock)

Het defect is geconstateerd tijdens een interne controle door de autofabrikant bij de modellen Golf, Tiguan, Touran en T-Roc uit 2020. In Nederland worden er circa 850 auto’s teruggeroepen naar de garage. Dat bevestigt importeur Pon Nederland aan Fleet&Mobility.

Nederlandse eigenaren krijgen binnenkort een uitnodiging om hun auto te laten controleren in de werkplaats. Waar dat nodig is wordt het defect verholpen, stelt de importeur. Eerder dit jaar kampte de Golf 8 met problemen met de E-call functie, waarop eerste een afleverstop volgde en klanten vervolgens op vrijwillige basis mochten deelnemen aan een recall.