ICT

Laatste update:

ALD en Microsoft gaan samen in smart mobility

(Foto: Shutterstock)

ALD Automotive en Microsoft gaan samenwerken aan een platform voor smart mobility. Daarbij gaat het om nieuwe oplossingen op het gebied van autodelen, flexibele mobiliteit, betaalmogelijkheden en telematica.

Dit meldt ALD Automotive.

Microsoft zorgt in de samenwerking voor cloud-technologie en artificial intelligence-oplossingen voor connected cars. Leasemaatschappij ALD Automotive zorgt voor specifieke markt- en leasekennis. De internationale samenwerking gaat in januari van start. Een internationaal team gaat komend jaar in verschillende ‘runs’ van telkens drie maanden werken aan de uitwerking van een concreet concept, bijvoorbeeld multimodaliteit, betaaldiensten, deelconcepten en advies.

Met de samenwerking willen ALD en Microsoft inspelen op veranderende levensstijlen, technologische ontwikkelingen, nieuwe milieueisen en de groeiende verstedelijking. “De samenwerking met Microsoft helpt ons om de technologische ontwikkeling die noodzakelijk is voor de mobiliteitsoplossingen van de toekomt te versnellen”, stelt John Saffret, coo van het in Frankrijk gevestigde ALD International.

ALD staat op de zesde plaats in de Leasemaatschappij Top 60.

Binnen ALD is ALD Automotive Nederland een proeftuin voor innovaties, als het gaat over flexibele en multimodale mobiliteit, aldus het persbericht. De Nederlandse markt is zeer volwassen en oplossingen kunnen hier direct aan de praktijk worden getoetst. Vandaar dat er in elk projectteam ook verschillende Nederlandse medewerkers van ALD Automotive vertegenwoordigd zijn.

ALD en Microsoft gaan samen in smart mobility | Fleet&Mobility

ALD en Microsoft gaan samen in smart mobility

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Dit meldt ALD Automotive.

Microsoft zorgt in de samenwerking voor cloud-technologie en artificial intelligence-oplossingen voor connected cars. Leasemaatschappij ALD Automotive zorgt voor specifieke markt- en leasekennis. De internationale samenwerking gaat in januari van start. Een internationaal team gaat komend jaar in verschillende ‘runs’ van telkens drie maanden werken aan de uitwerking van een concreet concept, bijvoorbeeld multimodaliteit, betaaldiensten, deelconcepten en advies.

Met de samenwerking willen ALD en Microsoft inspelen op veranderende levensstijlen, technologische ontwikkelingen, nieuwe milieueisen en de groeiende verstedelijking. “De samenwerking met Microsoft helpt ons om de technologische ontwikkeling die noodzakelijk is voor de mobiliteitsoplossingen van de toekomt te versnellen”, stelt John Saffret, coo van het in Frankrijk gevestigde ALD International.

ALD staat op de zesde plaats in de Leasemaatschappij Top 60.

Binnen ALD is ALD Automotive Nederland een proeftuin voor innovaties, als het gaat over flexibele en multimodale mobiliteit, aldus het persbericht. De Nederlandse markt is zeer volwassen en oplossingen kunnen hier direct aan de praktijk worden getoetst. Vandaar dat er in elk projectteam ook verschillende Nederlandse medewerkers van ALD Automotive vertegenwoordigd zijn.