Infrastructuur

Laatste update:

Shell begint eigen snellaadnetwerk

Foto's: Shell

De Brits-Nederlandse oliemaatschappij wil dit jaar ten minste tien tankstations in de Randstad uitrusten met snelladers.

Dat meldt Shell.

Met een eigen netwerk van snellaadpunten wil Shell het groeiende aantal automobilisten met elektrische auto’s faciliteren in hun behoefte ook onderweg te laden. Shell zegt een actieve rol te willen spelen in de transitie van het Nederlandse energiesysteem, en zoekt naar mogelijkheden voor nieuwe activiteiten. Eind 2016 werd bekend dat Shell elektriciteit gaat verkopen op Britse tankstations.

Volgens Machteld de Haan, algemeen manager retail voor de Benelux en Frankrijk, wil Shell er zijn voor alle automobilisten. Ook al is het aandeel elektrische auto’s in het Nederlandse wagenpark nu nog beperkt, de komende jaren zal dat sterk groeien, zo verwacht Shell, maar: “Ook traditionele brandstoffen zullen nog decennialang een belangrijke rol blijven spelen”, aldus het persbericht.

Ook Fastned bouwt aan een netwerk van snellaadstations. In Nederland heeft het bedrijf 201 concessies, waarvan er meer dan 60 operationeel zijn. In november meldde een consortium van autofabrikanten eveneens een netwerk aan te willen leggen.

Shell begint eigen snellaadnetwerk | Fleet&Mobility

Shell begint eigen snellaadnetwerk

Sjoerd van der Linden Sjoerd van der Linden
• Laatste update:
Foto's: Shell

Dat meldt Shell.

Met een eigen netwerk van snellaadpunten wil Shell het groeiende aantal automobilisten met elektrische auto’s faciliteren in hun behoefte ook onderweg te laden. Shell zegt een actieve rol te willen spelen in de transitie van het Nederlandse energiesysteem, en zoekt naar mogelijkheden voor nieuwe activiteiten. Eind 2016 werd bekend dat Shell elektriciteit gaat verkopen op Britse tankstations.

Volgens Machteld de Haan, algemeen manager retail voor de Benelux en Frankrijk, wil Shell er zijn voor alle automobilisten. Ook al is het aandeel elektrische auto’s in het Nederlandse wagenpark nu nog beperkt, de komende jaren zal dat sterk groeien, zo verwacht Shell, maar: “Ook traditionele brandstoffen zullen nog decennialang een belangrijke rol blijven spelen”, aldus het persbericht.

Ook Fastned bouwt aan een netwerk van snellaadstations. In Nederland heeft het bedrijf 201 concessies, waarvan er meer dan 60 operationeel zijn. In november meldde een consortium van autofabrikanten eveneens een netwerk aan te willen leggen.