Infrastructuur

Laatste update:

Kia introduceert app voor Europese publieke laadservice

(Foto: Kia)

Kia heeft een app ontwikkeld waarmee het mogelijk wordt om in heel Europa toegang te krijgen tot publieke laadnetwerken.

Met behulp van KiaCharge kunnen bestuurders van elektrische auto’s of een plug-in hybride auto van het merk laden en betalen met een pas en een app. Dit is mogelijk dankzij een samenwerking met Digital Charging Solutions (DCS), dat in zijn klantenbestand ook andere autofabrikanten heeft als Daimler en Audi. Dat meldt Kia in een persbericht. Met behulp van e-roaming is het mogelijk om de elektrische auto of plug-in hybride op te laden zonder gebruik te maken van aanvullende abonnementen van verschillende providers. Hierdoor kan de betaling via één rekening geregeld worden.

Tarieven

Volgens de autofabrikant geeft de nieuwe laadservice informatie over tarieven, de laadnetwerkkaart en accountbeheer. De app is verkrijgbaar in iOS- en Android-besturingssysteem. De service wordt de komende maand uitgerold in Italië, Polen, Spanje, Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. Hierna volgt het Verenigd Koninkrijk.

In Nederland werkt Kia al samen met Plugsurfing, waarmee berijders voor 10 euro per maand tegen een vast tarief per kWh laden in Nederland. Het tarief bij AC-oplaadpunten is 0,24 eurocent per kWh, en bij DC-oplaadpunten 0,53 eurocent per kWh.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Jeroen Vos
Kia introduceert app voor Europese publieke laadservice | Fleet&Mobility

Kia introduceert app voor Europese publieke laadservice

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
(Foto: Kia)

Met behulp van KiaCharge kunnen bestuurders van elektrische auto’s of een plug-in hybride auto van het merk laden en betalen met een pas en een app. Dit is mogelijk dankzij een samenwerking met Digital Charging Solutions (DCS), dat in zijn klantenbestand ook andere autofabrikanten heeft als Daimler en Audi. Dat meldt Kia in een persbericht. Met behulp van e-roaming is het mogelijk om de elektrische auto of plug-in hybride op te laden zonder gebruik te maken van aanvullende abonnementen van verschillende providers. Hierdoor kan de betaling via één rekening geregeld worden.

Tarieven

Volgens de autofabrikant geeft de nieuwe laadservice informatie over tarieven, de laadnetwerkkaart en accountbeheer. De app is verkrijgbaar in iOS- en Android-besturingssysteem. De service wordt de komende maand uitgerold in Italië, Polen, Spanje, Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. Hierna volgt het Verenigd Koninkrijk.

In Nederland werkt Kia al samen met Plugsurfing, waarmee berijders voor 10 euro per maand tegen een vast tarief per kWh laden in Nederland. Het tarief bij AC-oplaadpunten is 0,24 eurocent per kWh, en bij DC-oplaadpunten 0,53 eurocent per kWh.