Infrastructuur

Laatste update:

Fastned profiteert van hoge beurskoers en haalt 150 miljoen euro op

Foto: Fastned

Met de verkoop van 1,9 miljoen nieuwe aandelen aan bestaande beleggers heeft Fastned 150 miljoen euro opgehaald, meldt het bedrijf.

De aandelen werden gisteren nabeurs aangeboden voor een prijs van 80 euro, 13,5 procent onder de slotkoers. De nieuwe aandelenuitgifte vertegenwoordigt ongeveer 12,5 procent van het geplaatste aandelenkapitaal van de exploitant van elektrische laadstations.

De opbrengst van de aanbieding zal worden gebruikt om flink uit te breiden. Het gaat daarbij om het uitbreiden van de capaciteit van Fastned’s bestaande laadstations en het bouwen van nieuwe laadstations. De meeste daarvan komen in Frankrijk en Duitsland. Volgens Fastned is de 150 miljoen euro voldoende om de ambities voor de komende 18 tot 24 maanden te financieren. Fastned heeft nu 133 laadstations.

Euronext

Het FD meldt dat Fastned met deze aandelenemissie eindelijk heeft gedaan wat anderhalf jaar geleden mislukte. Toen Fastned in de zomer van 2019 zijn introductie maakte op de Euronext-beurs blies het een nieuwe uitgifte van 30 miljoen aandelen op het laatste moment af. De markt was niet goed genoeg en de overheid had net aangekondigd elektrisch rijden minder te gaan subsidiëren. 

Bekijk hieronder het Automotive Livestream-interview met Fastned-ceo Michiel Langzaal.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Maarten
Fastned profiteert van hoge beurskoers en haalt 150 miljoen euro op | Fleet&Mobility

Fastned profiteert van hoge beurskoers en haalt 150 miljoen euro op

Maarten Maarten
• Laatste update:
Foto: Fastned

De aandelen werden gisteren nabeurs aangeboden voor een prijs van 80 euro, 13,5 procent onder de slotkoers. De nieuwe aandelenuitgifte vertegenwoordigt ongeveer 12,5 procent van het geplaatste aandelenkapitaal van de exploitant van elektrische laadstations.

De opbrengst van de aanbieding zal worden gebruikt om flink uit te breiden. Het gaat daarbij om het uitbreiden van de capaciteit van Fastned’s bestaande laadstations en het bouwen van nieuwe laadstations. De meeste daarvan komen in Frankrijk en Duitsland. Volgens Fastned is de 150 miljoen euro voldoende om de ambities voor de komende 18 tot 24 maanden te financieren. Fastned heeft nu 133 laadstations.

Euronext

Het FD meldt dat Fastned met deze aandelenemissie eindelijk heeft gedaan wat anderhalf jaar geleden mislukte. Toen Fastned in de zomer van 2019 zijn introductie maakte op de Euronext-beurs blies het een nieuwe uitgifte van 30 miljoen aandelen op het laatste moment af. De markt was niet goed genoeg en de overheid had net aangekondigd elektrisch rijden minder te gaan subsidiëren. 

Bekijk hieronder het Automotive Livestream-interview met Fastned-ceo Michiel Langzaal.