Infrastructuur

Laatste update:

Duivendrecht opent laad-hub voor elektrische stadsdistributie

In Duivendrecht is een laadstation geopend voor stadsdistributie. (Foto: MRA-Elektrisch)

In Duivendrecht is een zogeheten slim laadstation in gebruik genomen dat wordt gebruikt als oplaad- en verzamelpunt voor elektrische stadsdistributie. Ondernemingen zoals Post NL en verhuisbedrijf Deudekom maken er al gebruik van.

Het slimme laadstation in Duivendrecht telt acht laadpunten, een snellader en een battery energie storage system, een batterijenpakket dat stroom kan bufferen zodat de pieken en dalen in het stroomaanbod worden opgevangen. Op het station kunnen bestel- en vrachtwagens zoveel mogelijk groene stroom laden, terwijl in de toekomst ook lokaal opgewekte zonne-energie beschikbaar zal zijn.

Stimuleren

“Dat het laadstation juist hier is geopend, is niet voor niets, want de locatie bij de Ring A10 is strategisch”, aldus wethouder Rineke Korrel van de gemeente Ouder-Amstel. Volgens MRA-Elektrisch, dat elektrische vervoer in Flevoland, Noord-Holland en Utrecht wil stimuleren, is de hub een belangrijke stap in de ontwikkeling van elektrische stadsdistributie. Vooruitlopend op de Europese wetgeving zetten gemeenten steeds meer in op een emissievrije bevoorrading van de binnensteden in 2025.

De bedoeling is dat logistieke bedrijven op de hub hun goederen vanuit grote vrachtwagens overdoen naar kleine elektrische bestelwagens, die de bestellingen vervolgens in de stad afleveren. Als de goederen van verschillende leveranciers ook nog eens worden gebundeld en zoveel mogelijk in één keer worden bezorgd, levert dat de nodige efficiency en milieuwinst op, volgens MRA-Elektrisch. De kennis en ervaring die met de hub in Duivendrecht wordt opgedaan, is volgens MRA-Elektrisch, ook belangrijk voor initiatieven die elders. 

Duivendrecht opent laad-hub voor elektrische stadsdistributie | Fleet&Mobility
Infrastructuur

Laatste update:

Duivendrecht opent laad-hub voor elektrische stadsdistributie

In Duivendrecht is een laadstation geopend voor stadsdistributie. (Foto: MRA-Elektrisch)

In Duivendrecht is een zogeheten slim laadstation in gebruik genomen dat wordt gebruikt als oplaad- en verzamelpunt voor elektrische stadsdistributie. Ondernemingen zoals Post NL en verhuisbedrijf Deudekom maken er al gebruik van.

Het slimme laadstation in Duivendrecht telt acht laadpunten, een snellader en een battery energie storage system, een batterijenpakket dat stroom kan bufferen zodat de pieken en dalen in het stroomaanbod worden opgevangen. Op het station kunnen bestel- en vrachtwagens zoveel mogelijk groene stroom laden, terwijl in de toekomst ook lokaal opgewekte zonne-energie beschikbaar zal zijn.

Stimuleren

“Dat het laadstation juist hier is geopend, is niet voor niets, want de locatie bij de Ring A10 is strategisch”, aldus wethouder Rineke Korrel van de gemeente Ouder-Amstel. Volgens MRA-Elektrisch, dat elektrische vervoer in Flevoland, Noord-Holland en Utrecht wil stimuleren, is de hub een belangrijke stap in de ontwikkeling van elektrische stadsdistributie. Vooruitlopend op de Europese wetgeving zetten gemeenten steeds meer in op een emissievrije bevoorrading van de binnensteden in 2025.

De bedoeling is dat logistieke bedrijven op de hub hun goederen vanuit grote vrachtwagens overdoen naar kleine elektrische bestelwagens, die de bestellingen vervolgens in de stad afleveren. Als de goederen van verschillende leveranciers ook nog eens worden gebundeld en zoveel mogelijk in één keer worden bezorgd, levert dat de nodige efficiency en milieuwinst op, volgens MRA-Elektrisch. De kennis en ervaring die met de hub in Duivendrecht wordt opgedaan, is volgens MRA-Elektrisch, ook belangrijk voor initiatieven die elders.