Infrastructuur

Laatste update:

Fastned registreert 2,3 miljoen laadsessies

Fastned
Eind december 2022 had Fastned in totaal 244 snellaadstations met 1.237 DC snelladers. (foto: Fastned)

Fastned heeft afgelopen jaar meer dan 2,3 miljoen laadsessies geregistreerd, wat een aanzienlijke groei betekent van 114 procent vergeleken met het voorgaande jaar. Bovendien is de laadomzet bijna verdrievoudigd naar 3 miljoen euro.

Desondanks rapporteerde het snellaadbedrijf nog steeds een nettoverlies van 22,2 miljoen euro, al is dit wel lager dan een jaar eerder (24,6 miljoen euro). Fastned verklaarde dit verlies door de oprichtingsfase waarin de laadmarkt zich bevindt en de voortdurende uitbreiding en verbetering van het netwerk.

In een persbericht over het jaarverslag liet Fastned weten dat het bedrijf in 2022 zijn groei heeft versneld, ondanks de volatiliteit van de energiemarkten en de stijgende elektriciteitsprijzen. Het bedrijf heeft 59 nieuwe laadstations gebouwd, waarmee het zijn doel van duizend stations in 2030 dichterbij brengt.

244 snellaadstations

Eind december 2022 had Fastned in totaal 244 snellaadstations met 1.237 DC snelladers. Verder heeft het bedrijf de carbon footprint geanalyseerd en is er een levenscyclusanalyse uitgevoerd van één van de stations. Dit biedt inzicht in hoe Fastned de komende jaren zijn impact kan verminderen.

Ceo Michiel Langezaal gaf aan dat het bedrijf grote stappen heeft gezet in 2022 om het netwerk en het team te laten groeien voor de transitie naar elektrische mobiliteit. “Ondanks de turbulentie in de energiemarkt heeft Fastned zijn kWh verkopen meer dan verdubbeld. Bovendien heeft het bedrijf zijn netwerk sneller dan ooit ontwikkeld, met de bouw van vele nieuwe stations en de uitbreiding van locaties langs drukke wegen.”

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Fastned registreert 2,3 miljoen laadsessies | Fleet&Mobility

Fastned registreert 2,3 miljoen laadsessies

Redactie Redactie
• Laatste update:
Fastned
Eind december 2022 had Fastned in totaal 244 snellaadstations met 1.237 DC snelladers. (foto: Fastned)

Desondanks rapporteerde het snellaadbedrijf nog steeds een nettoverlies van 22,2 miljoen euro, al is dit wel lager dan een jaar eerder (24,6 miljoen euro). Fastned verklaarde dit verlies door de oprichtingsfase waarin de laadmarkt zich bevindt en de voortdurende uitbreiding en verbetering van het netwerk.

In een persbericht over het jaarverslag liet Fastned weten dat het bedrijf in 2022 zijn groei heeft versneld, ondanks de volatiliteit van de energiemarkten en de stijgende elektriciteitsprijzen. Het bedrijf heeft 59 nieuwe laadstations gebouwd, waarmee het zijn doel van duizend stations in 2030 dichterbij brengt.

244 snellaadstations

Eind december 2022 had Fastned in totaal 244 snellaadstations met 1.237 DC snelladers. Verder heeft het bedrijf de carbon footprint geanalyseerd en is er een levenscyclusanalyse uitgevoerd van één van de stations. Dit biedt inzicht in hoe Fastned de komende jaren zijn impact kan verminderen.

Ceo Michiel Langezaal gaf aan dat het bedrijf grote stappen heeft gezet in 2022 om het netwerk en het team te laten groeien voor de transitie naar elektrische mobiliteit. “Ondanks de turbulentie in de energiemarkt heeft Fastned zijn kWh verkopen meer dan verdubbeld. Bovendien heeft het bedrijf zijn netwerk sneller dan ooit ontwikkeld, met de bouw van vele nieuwe stations en de uitbreiding van locaties langs drukke wegen.”