Mobiliteitsoplossingen

Laatste update:

‘Uber maakt cijfers beursgang bekend’

Foto: Shutterstock

Het bedrijf heeft de openbare stukken gedeponeerd die een beursgang op korte termijn mogelijk maken. 

Nadat concurrent Lyft vorige maand succesvol naar de beurs ging, gaat nu ook het veel grotere Uber op korte termijn naar de beurs van New York. Dit melden Bloomberg en Reuters. Er is al lange tijd sprake van deze beursgang, maar de cijfers waren nog niet openbaar.

Uit de nieuwe stukken die nu bij beurswaakhond SEC zijn ingediend, blijkt dat Uber nog steeds verlieslatend is. Over 2018 kwam het verlies uit op 1,8 miljard dollar, bij een omzet van 11,3 miljard. Het bedrijf meldt dat deze verliezen voorlopig zullen aanhouden, omdat het veel geld uitgeeft aan investeringen in Uber Eats, de maaltijdbezorgingsdienst van Uber, en aan onderzoek naar zelfrijdende auto’s. 

De belangrijkste reden voor de aanhoudende verliezen is dat de ritprijzen niet kostendekkend zijn. Ook Lyft gaf dit vorige maand aan. Voor beide bedrijven is de komst van zelfrijdende auto’s essentieel om zwarte cijfers te kunnen schrijven. Als datum voor de beursgang wordt voorlopig 10 mei genoemd. Uber hoopt met de beursgang 10 miljard dollar nieuw geld op te halen. De waarde op de beurs wordt dan 90 tot 100 miljard dollar, waarmee het de grootste beursgang van 2019 zal zijn. 

De beursgang van Lyft op 29 maart was een groot succes. Er was veel vraag naar de aandelen en de beurswaarde van het bedrijf steeg kort na intruductie naar 26 miljard dollar. Inmiddels is de koers van 72 naar 61 dollar gedaald, waarmee de waarde van het bedrijf nog 17,4 miljard dollar is. 

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Maarten
‘Uber maakt cijfers beursgang bekend’ | Fleet&Mobility

‘Uber maakt cijfers beursgang bekend’

Maarten Maarten
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Nadat concurrent Lyft vorige maand succesvol naar de beurs ging, gaat nu ook het veel grotere Uber op korte termijn naar de beurs van New York. Dit melden Bloomberg en Reuters. Er is al lange tijd sprake van deze beursgang, maar de cijfers waren nog niet openbaar.

Uit de nieuwe stukken die nu bij beurswaakhond SEC zijn ingediend, blijkt dat Uber nog steeds verlieslatend is. Over 2018 kwam het verlies uit op 1,8 miljard dollar, bij een omzet van 11,3 miljard. Het bedrijf meldt dat deze verliezen voorlopig zullen aanhouden, omdat het veel geld uitgeeft aan investeringen in Uber Eats, de maaltijdbezorgingsdienst van Uber, en aan onderzoek naar zelfrijdende auto’s. 

De belangrijkste reden voor de aanhoudende verliezen is dat de ritprijzen niet kostendekkend zijn. Ook Lyft gaf dit vorige maand aan. Voor beide bedrijven is de komst van zelfrijdende auto’s essentieel om zwarte cijfers te kunnen schrijven. Als datum voor de beursgang wordt voorlopig 10 mei genoemd. Uber hoopt met de beursgang 10 miljard dollar nieuw geld op te halen. De waarde op de beurs wordt dan 90 tot 100 miljard dollar, waarmee het de grootste beursgang van 2019 zal zijn. 

De beursgang van Lyft op 29 maart was een groot succes. Er was veel vraag naar de aandelen en de beurswaarde van het bedrijf steeg kort na intruductie naar 26 miljard dollar. Inmiddels is de koers van 72 naar 61 dollar gedaald, waarmee de waarde van het bedrijf nog 17,4 miljard dollar is.