Mobiliteitsoplossingen

Laatste update:

Arval evolueert met Beyond-strategie naar mobiliteitsprovider

Arval-ceo Alain van Groenendael. (Foto: Arval)

De leasemaatschappij wil transformeren naar een aanbieder voor alle vormen van mobiliteit.

Leasemaatschappij Arval wil in 2025 zijn toegegroeid naar een vloot van 2 miljoen auto’s, waarvan 500 duizend elektrisch aangedreven. Hiervan moet het grootste deel – aantallen worden niet genoemd – batterij-elektrisch zijn. De vloot van Arval telt nu 1,3 miljoen auto’s. Dat vertelde ceo Alain Van Groenendael tijdens de presentatie van de strategie, ‘Arval Beyond’. De CO2-uitstoot van de vloot moet dan 30 procent omlaag.

De strategie moet Arval omturnen van leaseautobedrijf naar mobiliteitsprovider. “We evolueren ons businessmodel van full-service leasing naar een duurzaam mobiliteitsbedrijf, inclusief auto. Ook een e-bike, scooter en andere mobiliteitsvormen worden toegevoegd. We gaan ons niet alleen richten op corporates, maar ook op de werknemers en op de consumentenmarkt”, aldus Van Groenendael.

Connected car is beleving

De mobiliteitsoplossing krijgt de naam 360° Mobility. Hieronder vallen autoleasing, carsharing, MaaS-toepassingen en e-bike leasing. Daarnaast is Arval ook bezig met vehicle to grid-toepassingen. Ook is het mogelijk om de EV voor een paar weken in te ruilen voor een ICE-auto, bijvoorbeeld tijdens vakanties. Als onderdeel van zijn verkeersveiligheidsprogramma krijgen klanten korting op de verzekering bij auto’s die voorzien zijn van ADAS. Het bedrijf wil de accident rate verlagen met 10 procent.

Ook de telematicatoepassingen worden ingezet. “De connected car maakt het mogelijk om de beleving voor onze berijders te vergroten. De auto’s zijn spraakgestuurd, maar er is ook een koppeling te maken met thuis. Parkeren gaat volautomatisch en stopt automatisch als de auto beweegt. Ook kunnen pakketjes in de auto worden afgeleverd dankzij de keyless entry, en kan er op afstand een afspraak voor de wasstraat worden gemaakt.” In 2025 moet meer dan 80 procent van de vloot van Arval connected zijn.

Onno Bierhoff, directeur van Arval Nederland, beaamt in een interview met Automotive dat de internationale ambities voor de Nederlandse tak minder vooruitstrevend zijn. “Wij moeten een groter aandeel elektrische auto’s kunnen realiseren, maar dat is ook afhankelijk van de overheidsregelingen. Op dit moment is 10 procent van de rijdende vloot in Nederland volledig elektrisch, en bij de nieuw ingezette auto’s ligt dat al op 27 procent. Maar de markt voor bestelauto’s zit nog in de beginfase, dus daar is de elektrificatie nog een stuk lastiger.”

Bekijk hieronder het interview van Automotive met Onno Bierhoff:

Arval evolueert met Beyond-strategie naar mobiliteitsprovider | Fleet&Mobility

Arval evolueert met Beyond-strategie naar mobiliteitsprovider

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Arval-ceo Alain van Groenendael. (Foto: Arval)

Leasemaatschappij Arval wil in 2025 zijn toegegroeid naar een vloot van 2 miljoen auto’s, waarvan 500 duizend elektrisch aangedreven. Hiervan moet het grootste deel – aantallen worden niet genoemd – batterij-elektrisch zijn. De vloot van Arval telt nu 1,3 miljoen auto’s. Dat vertelde ceo Alain Van Groenendael tijdens de presentatie van de strategie, ‘Arval Beyond’. De CO2-uitstoot van de vloot moet dan 30 procent omlaag.

De strategie moet Arval omturnen van leaseautobedrijf naar mobiliteitsprovider. “We evolueren ons businessmodel van full-service leasing naar een duurzaam mobiliteitsbedrijf, inclusief auto. Ook een e-bike, scooter en andere mobiliteitsvormen worden toegevoegd. We gaan ons niet alleen richten op corporates, maar ook op de werknemers en op de consumentenmarkt”, aldus Van Groenendael.

Connected car is beleving

De mobiliteitsoplossing krijgt de naam 360° Mobility. Hieronder vallen autoleasing, carsharing, MaaS-toepassingen en e-bike leasing. Daarnaast is Arval ook bezig met vehicle to grid-toepassingen. Ook is het mogelijk om de EV voor een paar weken in te ruilen voor een ICE-auto, bijvoorbeeld tijdens vakanties. Als onderdeel van zijn verkeersveiligheidsprogramma krijgen klanten korting op de verzekering bij auto’s die voorzien zijn van ADAS. Het bedrijf wil de accident rate verlagen met 10 procent.

Ook de telematicatoepassingen worden ingezet. “De connected car maakt het mogelijk om de beleving voor onze berijders te vergroten. De auto’s zijn spraakgestuurd, maar er is ook een koppeling te maken met thuis. Parkeren gaat volautomatisch en stopt automatisch als de auto beweegt. Ook kunnen pakketjes in de auto worden afgeleverd dankzij de keyless entry, en kan er op afstand een afspraak voor de wasstraat worden gemaakt.” In 2025 moet meer dan 80 procent van de vloot van Arval connected zijn.

Onno Bierhoff, directeur van Arval Nederland, beaamt in een interview met Automotive dat de internationale ambities voor de Nederlandse tak minder vooruitstrevend zijn. “Wij moeten een groter aandeel elektrische auto’s kunnen realiseren, maar dat is ook afhankelijk van de overheidsregelingen. Op dit moment is 10 procent van de rijdende vloot in Nederland volledig elektrisch, en bij de nieuw ingezette auto’s ligt dat al op 27 procent. Maar de markt voor bestelauto’s zit nog in de beginfase, dus daar is de elektrificatie nog een stuk lastiger.”

Bekijk hieronder het interview van Automotive met Onno Bierhoff: