Mobiliteitsoplossingen

Laatste update:

Greenwheels doorbreekt grens van 2.000 deelauto’s

Een deelauto van Greenwheels. (Foto: Greenwheels)

Deelautobedrijf Greenwheels heeft in 2020 de tweeduizendste deelauto op de weg gezet.

Er rijden nu in totaal 2.050 deelauto’s van het bedrijf rond in Nederland. Het aantal gebruikers groeide afgelopen jaar met 35 procent. Dat maakt het deelautobedrijf bekend.

Het merendeel van de deelauto’s is terug te vinden in Amsterdam, maar het bedrijf werkt aan uitbreiding binnen en buiten de Randstad. In het eerste kwartaal van 2021 verwacht de onderneming 120 nieuwe deelauto’s te plaatsen. Andrew Berkhout, directeur Greenwheels, is stellig over de groei buiten de Randstad. “Als wij onze belofte willen waarmaken dat we ‘een auto voor iedereen’ bieden, dan moeten we ook de buitengebieden bedienen.”

Het deelautobedrijf won onlangs samen met mobiliteitskaartaanbieder Shuttel een tender voor het vervoer van ambtenaren van de gemeente Den Bosch. Zowel Greenwheels als Shuttel heeft Pon Holdings als aandeelhouder.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Jeroen Vos
Greenwheels doorbreekt grens van 2.000 deelauto’s | Fleet&Mobility

Greenwheels doorbreekt grens van 2.000 deelauto’s

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Een deelauto van Greenwheels. (Foto: Greenwheels)

Er rijden nu in totaal 2.050 deelauto’s van het bedrijf rond in Nederland. Het aantal gebruikers groeide afgelopen jaar met 35 procent. Dat maakt het deelautobedrijf bekend.

Het merendeel van de deelauto’s is terug te vinden in Amsterdam, maar het bedrijf werkt aan uitbreiding binnen en buiten de Randstad. In het eerste kwartaal van 2021 verwacht de onderneming 120 nieuwe deelauto’s te plaatsen. Andrew Berkhout, directeur Greenwheels, is stellig over de groei buiten de Randstad. “Als wij onze belofte willen waarmaken dat we ‘een auto voor iedereen’ bieden, dan moeten we ook de buitengebieden bedienen.”

Het deelautobedrijf won onlangs samen met mobiliteitskaartaanbieder Shuttel een tender voor het vervoer van ambtenaren van de gemeente Den Bosch. Zowel Greenwheels als Shuttel heeft Pon Holdings als aandeelhouder.