Mobiliteitsoplossingen

Laatste update:

Overheid voert campagne voor autodelen

Autodelen biedt volgens lekker-op-weg.nl vier grote voordelen. (Foto: Century)

Het ministerie voor Infrastructuur en Waterstaat is een campagne gestart voor autodelen. Dat autodelen biedt volgens lekker-op-weg.nl vier grote voordelen: het bespaart geld, het spaart milieu en klimaat, het biedt gemak en het geeft meer ruimte.

“Rij je niet meer dan ongeveer 12 duizend kilometer per jaar? Of wil je niet de vaste lasten van een eigen auto? Dan is autodelen vaak goedkoper, makkelijker en beter voor het milieu,” vat I&W samen. In de eerste plaats bespaart autodelen geld voor wie niet dagelijks een auto nodig heeft. “Je betaalt alleen de uren en kilometers die je echt rijdt en eventueel een abonnement. Dus niet voor onderhoud, wegenbelasting, verzekering of parkeervergunning. Verder is een deelauto vaak zuiniger dan andere auto’s. Veel deelauto’s zijn elektrisch, ook dat zorgt voor een positieve bijdrage aan het klimaat. De oplaadkosten (of benzine) hoef jij niet te betalen. Het gemak bestaat er uit dat ‘je op elk gewenst moment een auto kan reserveren bij de aanbieder. Het openen en sluiten van de auto gaat heel eenvoudig met een app.’ En door autodelen zijn ook nog minder parkeerplaatsen nodig. De ruimte op straat kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor meer groen of parkeerplek voor fietsen”, aldus het ministerie.

I&W prijst autodelen daarom nadrukkelijk aan: “Een auto die altijd voor je klaarstaat. In alle soorten en maten. Zonder dat je er aan vastzit. Zo’n gedeelde liefde is misschien even wennen. Maar als je het eenmaal hebt ervaren, wil je nooit meer anders.”

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Overheid voert campagne voor autodelen | Fleet&Mobility

Overheid voert campagne voor autodelen

Redactie Redactie
• Laatste update:
Autodelen biedt volgens lekker-op-weg.nl vier grote voordelen. (Foto: Century)

“Rij je niet meer dan ongeveer 12 duizend kilometer per jaar? Of wil je niet de vaste lasten van een eigen auto? Dan is autodelen vaak goedkoper, makkelijker en beter voor het milieu,” vat I&W samen. In de eerste plaats bespaart autodelen geld voor wie niet dagelijks een auto nodig heeft. “Je betaalt alleen de uren en kilometers die je echt rijdt en eventueel een abonnement. Dus niet voor onderhoud, wegenbelasting, verzekering of parkeervergunning. Verder is een deelauto vaak zuiniger dan andere auto’s. Veel deelauto’s zijn elektrisch, ook dat zorgt voor een positieve bijdrage aan het klimaat. De oplaadkosten (of benzine) hoef jij niet te betalen. Het gemak bestaat er uit dat ‘je op elk gewenst moment een auto kan reserveren bij de aanbieder. Het openen en sluiten van de auto gaat heel eenvoudig met een app.’ En door autodelen zijn ook nog minder parkeerplaatsen nodig. De ruimte op straat kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor meer groen of parkeerplek voor fietsen”, aldus het ministerie.

I&W prijst autodelen daarom nadrukkelijk aan: “Een auto die altijd voor je klaarstaat. In alle soorten en maten. Zonder dat je er aan vastzit. Zo’n gedeelde liefde is misschien even wennen. Maar als je het eenmaal hebt ervaren, wil je nooit meer anders.”