Auto en fiscus

VVD en PvdA komen met aangepast plan

De bijtellingsplannen van staatssecretaris Wiebes voor 2016 worden afgezwakt. VVD en PvdA werken aan een nieuw plan waarin een extra bijtellingcategorie wordt toegevoegd. Dat meldt de Telegraaf vandaag.

Naast de voorgestelde categorieën van 7, 14, 20 en 25 procent, wordt in het nieuwe voorstel een vijfde categorie van 22 procent ingevoerd. In deze schijf zouden volgens de Telegraaf de meeste leaserijders komen te vallen, in plaats van in de 25 procent-schijf, waardoor de pijn iets verzacht wordt. De precieze invulling is nog niet bekend.

Wiebes bevestigde vanmiddag aan verschillende media dat er een nieuw voorstel in de maak is. Dat wordt maandag, in de vorm van een brief, gepubliceerd. Het nieuwe plan moet voldoen aan de randvoorwaarden dat het elektrisch rijden stimuleert en dat het budgetneutraal is.

Alternatieven van de branche
De brancheverenigingen Bovag, RAI Vereniging en VNA hebben gisteren hun alternatieve plan opgestuurd naar de Tweede Kamer. In hun plan waren in eerste instantie vijf bijtellingscategorieën opgenomen, maar dat is in de definitieve versie bijgesteld naar vier: 7, 14, 20 en 25 procent. De categorie 17 procent is hierin gesneuveld.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
VVD en PvdA komen met aangepast plan | Fleet&Mobility

VVD en PvdA komen met aangepast plan

Redactie Redactie

Naast de voorgestelde categorieën van 7, 14, 20 en 25 procent, wordt in het nieuwe voorstel een vijfde categorie van 22 procent ingevoerd. In deze schijf zouden volgens de Telegraaf de meeste leaserijders komen te vallen, in plaats van in de 25 procent-schijf, waardoor de pijn iets verzacht wordt. De precieze invulling is nog niet bekend.

Wiebes bevestigde vanmiddag aan verschillende media dat er een nieuw voorstel in de maak is. Dat wordt maandag, in de vorm van een brief, gepubliceerd. Het nieuwe plan moet voldoen aan de randvoorwaarden dat het elektrisch rijden stimuleert en dat het budgetneutraal is.

Alternatieven van de branche
De brancheverenigingen Bovag, RAI Vereniging en VNA hebben gisteren hun alternatieve plan opgestuurd naar de Tweede Kamer. In hun plan waren in eerste instantie vijf bijtellingscategorieën opgenomen, maar dat is in de definitieve versie bijgesteld naar vier: 7, 14, 20 en 25 procent. De categorie 17 procent is hierin gesneuveld.