Auto en fiscus

Laatste update:

Fiets van de zaak verliest status aparte

De aparte status in de belastingen van de bedrijfsfiets verdwijnt vanaf 1 januari definitief. De Tweede Kamer heeft ingestemd met het voorgestelde Belastingplan en daarmee valt de Fiets van de zaak vanaf volgend jaar onder de Werkkostenregeling (wkr).

Diverse branchepartijen zijn bang dat de fiets niet meer aantrekkelijk blijft voor het woon-werkverkeer. Zij schreven in aanloop naar de behandeling van de Belastingplannen in de Tweede Kamer nog een smeekbrief voor het behoud van die aparte status.

In de wkr concurreert de bedrijfsfiets met 29 andere ‘extraatjes’ die aan werknemers geschonken kunnen worden. Dat zijn bijvoorbeeld kerstpakketten, bedrijfsfitnessabonnementen en bedrijfsuitjes. In totaal mag 1,2 procent van de loonsom belastingvrij worden gegeven. Alles daarboven wordt met maar liefst 80 procent belast.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Fiets van de zaak verliest status aparte | Fleet&Mobility

Fiets van de zaak verliest status aparte

Redactie Redactie
• Laatste update:

Diverse branchepartijen zijn bang dat de fiets niet meer aantrekkelijk blijft voor het woon-werkverkeer. Zij schreven in aanloop naar de behandeling van de Belastingplannen in de Tweede Kamer nog een smeekbrief voor het behoud van die aparte status.

In de wkr concurreert de bedrijfsfiets met 29 andere ‘extraatjes’ die aan werknemers geschonken kunnen worden. Dat zijn bijvoorbeeld kerstpakketten, bedrijfsfitnessabonnementen en bedrijfsuitjes. In totaal mag 1,2 procent van de loonsom belastingvrij worden gegeven. Alles daarboven wordt met maar liefst 80 procent belast.