Auto en fiscus

Snappcar meest succesvol in geld ophalen

Deelautoplatform Snappcar is het meest succesvolle crowdfundingproject van 2014. In de top 10 staat nog een mobiliteitsinitiatief; de ‘auto-op-afroep’-dienst Tripmanager staat op de zevende plaats.

De lijst is opgesteld door het onafhankelijke kenniscentrum Crowdfunding Hub. In de top 10 staan niet alleen de grootste projecten van het afgelopen jaar, maar ook initiatieven die in korte tijd veel donateurs hebben kunnen mobiliseren. Crowdfundingcampagnes binnen twee onderwerpen – deeleconomie en duurzaamheid – wisten de meeste donaties en publiciteit te realiseren.

Snappcar heet het grote crowdfundingsucces van 2014 te zijn. Via een campagne onder klanten, relaties en investeerders werd 560.125 euro opgehaald. Tripmanager haalde in december in een weekend tijd 450.000 euro op bij de crowd.

Het bedrijf brengt werknemers op afroep een auto naar keuze op hun werkplek voor zakelijk en privé gebruik. Directeur en oprichter Martin Zevenbergen van Tripmanager verwacht in 2015 ongeveer 245 bedrijven te bedienen, een ruime verdubbeling ten opzichte van nu. “Met Tripmanager spelen we in op de mobiliteitsbehoefte van morgen.”

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Snappcar meest succesvol in geld ophalen | Fleet&Mobility

Snappcar meest succesvol in geld ophalen

Redactie Redactie

De lijst is opgesteld door het onafhankelijke kenniscentrum Crowdfunding Hub. In de top 10 staan niet alleen de grootste projecten van het afgelopen jaar, maar ook initiatieven die in korte tijd veel donateurs hebben kunnen mobiliseren. Crowdfundingcampagnes binnen twee onderwerpen – deeleconomie en duurzaamheid – wisten de meeste donaties en publiciteit te realiseren.

Snappcar heet het grote crowdfundingsucces van 2014 te zijn. Via een campagne onder klanten, relaties en investeerders werd 560.125 euro opgehaald. Tripmanager haalde in december in een weekend tijd 450.000 euro op bij de crowd.

Het bedrijf brengt werknemers op afroep een auto naar keuze op hun werkplek voor zakelijk en privé gebruik. Directeur en oprichter Martin Zevenbergen van Tripmanager verwacht in 2015 ongeveer 245 bedrijven te bedienen, een ruime verdubbeling ten opzichte van nu. “Met Tripmanager spelen we in op de mobiliteitsbehoefte van morgen.”