Auto en fiscus

Laatste update:

Mansveld wil dieselauto’s in de ban doen

Staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu wil met staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën een plan bespreken om de aanschaf van een diesleauto te ontmoedigen. Dat staat in een brief die Mansveld eind vorig jaar naar de Tweede Kamer stuurde.

Mansveld zou pleiten voor het opnemen van een lastenvezwaring voor dieselrijders in Autobrief 2. Dit omdat dieselauto`s zorgen voor luchtverontreiniging, meer dan benzineauto`s. 

Ze wilde dit aankaarten in een gesprek met Wiebes, maar die zegt tegen de NOS het voorstel “niet heel logisch” te vinden klinken. “Als een collega met mij in gesprek wil gaan, ben ik daar zeker toe bereid. Maar ik ben geen voorstander van nog meer fiscale regels.”

 

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Mansveld wil dieselauto’s in de ban doen | Fleet&Mobility

Mansveld wil dieselauto’s in de ban doen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Mansveld zou pleiten voor het opnemen van een lastenvezwaring voor dieselrijders in Autobrief 2. Dit omdat dieselauto`s zorgen voor luchtverontreiniging, meer dan benzineauto`s. 

Ze wilde dit aankaarten in een gesprek met Wiebes, maar die zegt tegen de NOS het voorstel “niet heel logisch” te vinden klinken. “Als een collega met mij in gesprek wil gaan, ben ik daar zeker toe bereid. Maar ik ben geen voorstander van nog meer fiscale regels.”