Bijzonder beheer

Laatste update:

Vastgoedontwikkelaar biedt huurders elektrische deelauto’s

Syntrus Achmea Real Estate & Finance stelt drie elektrische auto’s van We Drive Solar beschikbaar aan bewoners van een Utrechts woningcomplex.

Dat meldt de woningverhuurder in een persbericht.

Voor de deur van het pand staan drie Renaults Zoe op eigen parkeerplekken. Op 11 mei werden ze onthuld door de Utrechtse wethouder Lot van Hooijdonk.

We Drive Solar is een deelautosysteem dat voortkomt uit Lomboxnet, een bewonersinitiatief uit de Utrechtse wijk Lombok voor internet en zonnestroom. De auto’s worden opgeladen met energie die wordt opgewekt met zonnepanelen in de buurt. Ook het pand van Syntrus Achmea wordt uitgerust met 115 zonnepanelen.

Om gebruik te maken van We Drive Solar moeten gebruikers een abonnement afsluiten. Dat begint bij 99 euro plus 12,50 euro elektravoorschot per maand voor 2.500 km per jaar. De energiekosten bedragen 6 cent per kilometer. Gebruikers kunnen auto’s lokaliseren, reserveren en openen met een app.

Opslag

In het We Drive Solar-concept fungeren de elektrische auto’s behalve vervoermiddelen ook als opslag voor energie uit de zonnepanelen: via de laadpalen kan de energie worden teruggeleverd aan het net als daar behoefte aan is.

We Drive Solar is beschikbaar in de regio Utrecht. De komende jaren moeten er 150 tot 300 deelauto’s beschikbaar komen.

Volgens directievoorzitter George Droge wil Syntrus Achmea RE&F graag duurzame woningen én de mobiliteit van de toekomst aanbieden. “Dat maakt de woningen aantrekkelijker voor huurders en beleggers. Bovendien verbeteren elektrische auto´s de leefbaarheid in de stad en helpen ze mee om de CO2-uitstoot terug te dringen.”

Onlangs maakte een Rotterdams bedrijfsverzamelgebouw bekend om dezelfde redenen een deelauto beschikbaar te stellen aan zijn huurders.

Vastgoedontwikkelaar biedt huurders elektrische deelauto’s | Fleet&Mobility

Vastgoedontwikkelaar biedt huurders elektrische deelauto’s

Sjoerd van der Linden Sjoerd van der Linden
• Laatste update:

Dat meldt de woningverhuurder in een persbericht.

Voor de deur van het pand staan drie Renaults Zoe op eigen parkeerplekken. Op 11 mei werden ze onthuld door de Utrechtse wethouder Lot van Hooijdonk.

We Drive Solar is een deelautosysteem dat voortkomt uit Lomboxnet, een bewonersinitiatief uit de Utrechtse wijk Lombok voor internet en zonnestroom. De auto’s worden opgeladen met energie die wordt opgewekt met zonnepanelen in de buurt. Ook het pand van Syntrus Achmea wordt uitgerust met 115 zonnepanelen.

Om gebruik te maken van We Drive Solar moeten gebruikers een abonnement afsluiten. Dat begint bij 99 euro plus 12,50 euro elektravoorschot per maand voor 2.500 km per jaar. De energiekosten bedragen 6 cent per kilometer. Gebruikers kunnen auto’s lokaliseren, reserveren en openen met een app.

Opslag

In het We Drive Solar-concept fungeren de elektrische auto’s behalve vervoermiddelen ook als opslag voor energie uit de zonnepanelen: via de laadpalen kan de energie worden teruggeleverd aan het net als daar behoefte aan is.

We Drive Solar is beschikbaar in de regio Utrecht. De komende jaren moeten er 150 tot 300 deelauto’s beschikbaar komen.

Volgens directievoorzitter George Droge wil Syntrus Achmea RE&F graag duurzame woningen én de mobiliteit van de toekomst aanbieden. “Dat maakt de woningen aantrekkelijker voor huurders en beleggers. Bovendien verbeteren elektrische auto´s de leefbaarheid in de stad en helpen ze mee om de CO2-uitstoot terug te dringen.”

Onlangs maakte een Rotterdams bedrijfsverzamelgebouw bekend om dezelfde redenen een deelauto beschikbaar te stellen aan zijn huurders.