Leasing en verhuur

Laatste update:

VNA: Uitstel Autobrief 2 strategisch verstandige zet

Het uitstellen van de Autobrief 2 is een strategische zet van staatssecretaris Eric Wiebes. Dat zegt Renate Hemerik, directeur van leasebranchevereniging VNA. “Het momentum om nu de Autobrief aan de Tweede Kamer te presenteren, is verkeerd. De Kamerleden bereiden zich voor op de Provinciale Statenverkiezingen en hebben daardoor andere prioriteiten”, aldus Hemerik.

Ook vanwege de plannen van de Kamer aangegeven voor een brede herziening van het belastingstelsel is het moment verkeerd. “De Autobrief 2 moet worden ingediend op het moment dat er de volledige aandacht voor is, en dat is op het moment dat ook de andere hervormingen gereed moeten zijn.”

Overigens vindt Hemerik ook dat het uitstel van de Autobrief 2 door diverse belanghebbenden verkeerd geïnterpreteerd. Dat vindt Renate Hemerik, directeur van de leasebranchevereniging VNA. “Er wordt gedaan alsof de plannen overboord worden gegooid omdat de autobelastingen in een overkoepelend nieuw stelsel worden gegoten, maar dat kopt niet”, aldus Hemerik.

Uiteraard is de VNA is wel teleurgesteld dat de brief is uitgesteld. “Eindelijk is er een staatssecretaris die aan de gang gaat om de autobelastingen daadwerkelijk te hervormen en dan stokt het op dit moment in de politieke arena. We hadden natuurlijk het liefst gezien dat de belastinghervorming nu al naar de Kamer was gegaan. Maar liever wachten op het juiste momentum dan kans op onderuithalen in de Kamer. Voor 2016 wordt Autobrief 1 doorgetrokken en staatssecretaris Wiebes heeft ons toegezegd dat hij volgende week met de uitwerking voor dat tussenjaar komt”, aldus Hemerik.

VAvdZ is wel blij
De Vereniging Auto van de Zaak zegt wel blij te zijn dat de Autobrief 2 een jaar is uitgesteld. “Even zag het ernaar uit dat Staatssecretaris Wiebes met een weinig strategische visie snel een aantal operationele problemen op wilde lossen. Doordat er nu meer tijd genomen wordt om de Autobrief goed doorwrocht te krijgen, verwachten we een beter gedragen en duurzame oplossing voor de problemen die de huidige bijtellingssystematiek met zich meebrengt.”

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
VNA: Uitstel Autobrief 2 strategisch verstandige zet | Fleet&Mobility

VNA: Uitstel Autobrief 2 strategisch verstandige zet

Redactie Redactie
• Laatste update:

Ook vanwege de plannen van de Kamer aangegeven voor een brede herziening van het belastingstelsel is het moment verkeerd. “De Autobrief 2 moet worden ingediend op het moment dat er de volledige aandacht voor is, en dat is op het moment dat ook de andere hervormingen gereed moeten zijn.”

Overigens vindt Hemerik ook dat het uitstel van de Autobrief 2 door diverse belanghebbenden verkeerd geïnterpreteerd. Dat vindt Renate Hemerik, directeur van de leasebranchevereniging VNA. “Er wordt gedaan alsof de plannen overboord worden gegooid omdat de autobelastingen in een overkoepelend nieuw stelsel worden gegoten, maar dat kopt niet”, aldus Hemerik.

Uiteraard is de VNA is wel teleurgesteld dat de brief is uitgesteld. “Eindelijk is er een staatssecretaris die aan de gang gaat om de autobelastingen daadwerkelijk te hervormen en dan stokt het op dit moment in de politieke arena. We hadden natuurlijk het liefst gezien dat de belastinghervorming nu al naar de Kamer was gegaan. Maar liever wachten op het juiste momentum dan kans op onderuithalen in de Kamer. Voor 2016 wordt Autobrief 1 doorgetrokken en staatssecretaris Wiebes heeft ons toegezegd dat hij volgende week met de uitwerking voor dat tussenjaar komt”, aldus Hemerik.

VAvdZ is wel blij
De Vereniging Auto van de Zaak zegt wel blij te zijn dat de Autobrief 2 een jaar is uitgesteld. “Even zag het ernaar uit dat Staatssecretaris Wiebes met een weinig strategische visie snel een aantal operationele problemen op wilde lossen. Doordat er nu meer tijd genomen wordt om de Autobrief goed doorwrocht te krijgen, verwachten we een beter gedragen en duurzame oplossing voor de problemen die de huidige bijtellingssystematiek met zich meebrengt.”