Leasing en verhuur

Laatste update:

Alphabet kroont Passat tot Leaseauto van het Jaar

Leasemaatschappij Alphabet heeft de Volkswagen Passat uitgeroepen tot Leaseauto van het Jaar 2015. Dat maakt de leasemaatschappij op zijn site bekend. Vorig jaar won de Volvo V40.

Voor de verkiezing worden de deelnemende auto`s beoordeeld op onder andere exploitatiekosten, design, representativiteit, zuinigheid en milieu. Maar ook de kwaliteit van het dealernetwerk en de rij-eigenschappen wegen mee.

De vakjury, bestaande vijf experts, maakte in maart de selectie van twaalf genomineerden bekend in de leasecategorieën Economy, Business, Business+ en Executive. Deze titelkandidaten werden tijdens de praktijkdag door de vakjury aan de tand gevoeld. Naast het juryoordeel tellen ook de stemmen die klanten en overig publiek via de site konden geven.

Allereerst werd er per categorie een winnaar gekozen. Dat leverde het volgende resultaat op:
Economy: Opel. “De Opel Corsa scoorde beter dan de Mazda 2 en de Skoda Fabia. De nieuwe Corsa is keurig afgewerkt en is een fijne auto”, meldt Alphabet.
Business: BMW 2 Serie Active Tourer. “De BMW 2 wint nipt van de Citroën C4 Cactus en laat ook de Fiat 500X achter zich. Hij werd met name door het publiek hoog gewaardeerd.” 
Business+: Volkswagen Passat. “De Passat laat de Ford Mondeo en de Jaguar XE achter zich. Hoewel de Passat in de deskresearch minder overtuigend was, waren het vooral de resultaten van de praktijktest en de stemmen van het publiek die de auto tot winnaar maakten.”
Executive: Land Rover Discovery Sport. “De Land Rover Discovery Sport ging in deze klasse met de eer aan de haal ten koste van de Renault Espace en de Volvo XC90.”

Overall winnaar
Uit de vier klassenwinnaars heeft de jury uiteindelijk de Volkswagen Passat als overall winnaar gekozen. “Van het VAG-huis mogen wij doorgaans goede producten verwachten”, aldus Juryvoorzitter Anne Brons, marketingdirecteur bij Alphabet. “De nieuwe Passat is een goed doorontwikkelde auto met een perfecte afwerking, veel ruimte en gunstige exploitatiekosten. Voor de leaserijder staat een breed gamma aan motoren ter beschikking, inclusief een veel gevraagde plug-in hybride variant. Tot slot maken de uitstekende rij-eigenschappen deze auto tot een terechte winnaar.”

Passat als kunst

Alphabet nodigt ieder jaar een kunstenaar uit om de Leaseauto van het Jaar te transformeren tot kunstauto. In deze traditie zal ook de Volkswagen Passat een plaats verwerven in de collectie van Alphabet. Deze kunst-Passat wordt op 28 mei officieel gepresenteerd in het Louwman Museum in Den Haag.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Alphabet kroont Passat tot Leaseauto van het Jaar | Fleet&Mobility

Alphabet kroont Passat tot Leaseauto van het Jaar

Redactie Redactie
• Laatste update:

Voor de verkiezing worden de deelnemende auto`s beoordeeld op onder andere exploitatiekosten, design, representativiteit, zuinigheid en milieu. Maar ook de kwaliteit van het dealernetwerk en de rij-eigenschappen wegen mee.

De vakjury, bestaande vijf experts, maakte in maart de selectie van twaalf genomineerden bekend in de leasecategorieën Economy, Business, Business+ en Executive. Deze titelkandidaten werden tijdens de praktijkdag door de vakjury aan de tand gevoeld. Naast het juryoordeel tellen ook de stemmen die klanten en overig publiek via de site konden geven.

Allereerst werd er per categorie een winnaar gekozen. Dat leverde het volgende resultaat op:
Economy: Opel. “De Opel Corsa scoorde beter dan de Mazda 2 en de Skoda Fabia. De nieuwe Corsa is keurig afgewerkt en is een fijne auto”, meldt Alphabet.
Business: BMW 2 Serie Active Tourer. “De BMW 2 wint nipt van de Citroën C4 Cactus en laat ook de Fiat 500X achter zich. Hij werd met name door het publiek hoog gewaardeerd.” 
Business+: Volkswagen Passat. “De Passat laat de Ford Mondeo en de Jaguar XE achter zich. Hoewel de Passat in de deskresearch minder overtuigend was, waren het vooral de resultaten van de praktijktest en de stemmen van het publiek die de auto tot winnaar maakten.”
Executive: Land Rover Discovery Sport. “De Land Rover Discovery Sport ging in deze klasse met de eer aan de haal ten koste van de Renault Espace en de Volvo XC90.”

Overall winnaar
Uit de vier klassenwinnaars heeft de jury uiteindelijk de Volkswagen Passat als overall winnaar gekozen. “Van het VAG-huis mogen wij doorgaans goede producten verwachten”, aldus Juryvoorzitter Anne Brons, marketingdirecteur bij Alphabet. “De nieuwe Passat is een goed doorontwikkelde auto met een perfecte afwerking, veel ruimte en gunstige exploitatiekosten. Voor de leaserijder staat een breed gamma aan motoren ter beschikking, inclusief een veel gevraagde plug-in hybride variant. Tot slot maken de uitstekende rij-eigenschappen deze auto tot een terechte winnaar.”

Passat als kunst

Alphabet nodigt ieder jaar een kunstenaar uit om de Leaseauto van het Jaar te transformeren tot kunstauto. In deze traditie zal ook de Volkswagen Passat een plaats verwerven in de collectie van Alphabet. Deze kunst-Passat wordt op 28 mei officieel gepresenteerd in het Louwman Museum in Den Haag.