Leasing en verhuur

Nieuwe ruitformule moet dealer terug aan tafel krijgen

Erwin Arends (links) en Bart Janssen. (Foto: Dealerglas)

Bart Janssen en Erwin Arends starten deze maand met Dealerglass, een ruitschadeherstefranchise voor dealers. 

Met Dealerglass willen Janssen en Arends, die beiden een verleden hebben bij Pon, een deel van de gestuurde ruitschade van zakelijke klanten (lease- en verzekeringsmaatschappijen) naar het dealerkanaal loodsen. Dealers spelen een beperkte rol in de ruitschade; de markt wordt gedomineerd door de Belron-bedrijven (Carglass, Autotaalglas en Glasgarage) en in mindere mate Kwik-Fit en Autoglaz. Volgens de meest recente inschatting (2014) hebben dealers nog een marktaandeel van ongeveer 10 procent op de glasmarkt.

Volgens Janssen liggen er veel kansen voor dealers. “Berijders willen graag naar de dealer voor ruitschadeherstel. De dealer is een vertrouwd adres, goed bereikbaar en heeft de meest actuele kennis over de steeds complexer wordende auto. Zeker met de geavanceerde veiligheidssystemen is het van groot belang de juiste kennis in huis te hebben.”

Lees verder op Automotive-online.nl.

Nieuwe ruitformule moet dealer terug aan tafel krijgen | Fleet&Mobility
Leasing en verhuur

Nieuwe ruitformule moet dealer terug aan tafel krijgen

Erwin Arends (links) en Bart Janssen. (Foto: Dealerglas)

Bart Janssen en Erwin Arends starten deze maand met Dealerglass, een ruitschadeherstefranchise voor dealers. 

Met Dealerglass willen Janssen en Arends, die beiden een verleden hebben bij Pon, een deel van de gestuurde ruitschade van zakelijke klanten (lease- en verzekeringsmaatschappijen) naar het dealerkanaal loodsen. Dealers spelen een beperkte rol in de ruitschade; de markt wordt gedomineerd door de Belron-bedrijven (Carglass, Autotaalglas en Glasgarage) en in mindere mate Kwik-Fit en Autoglaz. Volgens de meest recente inschatting (2014) hebben dealers nog een marktaandeel van ongeveer 10 procent op de glasmarkt.

Volgens Janssen liggen er veel kansen voor dealers. “Berijders willen graag naar de dealer voor ruitschadeherstel. De dealer is een vertrouwd adres, goed bereikbaar en heeft de meest actuele kennis over de steeds complexer wordende auto. Zeker met de geavanceerde veiligheidssystemen is het van groot belang de juiste kennis in huis te hebben.”

Lees verder op Automotive-online.nl.