Overig

Nieuw autodeelconcept op groen gas

Autobedrijf Beelen gaat samen met afvalinzamelbedrijf De Meerlanden een autodeelconcept starten onder de naam Gogocar. De afvalverwerker voorziet de auto`s van brandstof. 

Beelen start het autodeelproject na het succes van een eerdere samenwerking tussen Autocentrum Beelen in Lisserbroek en De Meerlanden. Bij het autobedrijf werd een groen gas-vulstation geplaatst dat De Meerlanden voorziet van groen gas dat het wint uit gft-afval.

“We hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan, maar ik kijk ook naar de toekomst van de autobranche. De nieuwe generatie automobilisten vindt mobiliteit belangrijker dan het bezit van een auto. Daar willen wij op inspelen”, aldus Beelen.

Beelen is met een aantal gemeentes in onderhandeling over de start van een pilot. Daarbij wordt een groen gas-station in een woonwijk geplaatst, met daarbij vijf auto’s die op groen gas rijden. Omwonenden kunnen een auto huren en betalen per dag en gereden kilometer een bedrag. “Voor brandstof hoeven ze niet te betalen, dat wordt immers gewonnen uit het afval dat ze zelf verzamelen.”

Om het project te laten slagen, zoekt Beelen aansluiting bij de gemeenschap. “We gaan langs op scholen om kinderen te laten zien dat als ze afval scheiden, een bananenschil ervoor kan zorgen dat je auto rijdt. En voor het plaatselijke wagenparkbeheer willen we werkloze 55-plussers inschakelen.”

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Nieuw autodeelconcept op groen gas | Fleet&Mobility

Nieuw autodeelconcept op groen gas

Redactie Redactie

Beelen start het autodeelproject na het succes van een eerdere samenwerking tussen Autocentrum Beelen in Lisserbroek en De Meerlanden. Bij het autobedrijf werd een groen gas-vulstation geplaatst dat De Meerlanden voorziet van groen gas dat het wint uit gft-afval.

“We hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan, maar ik kijk ook naar de toekomst van de autobranche. De nieuwe generatie automobilisten vindt mobiliteit belangrijker dan het bezit van een auto. Daar willen wij op inspelen”, aldus Beelen.

Beelen is met een aantal gemeentes in onderhandeling over de start van een pilot. Daarbij wordt een groen gas-station in een woonwijk geplaatst, met daarbij vijf auto’s die op groen gas rijden. Omwonenden kunnen een auto huren en betalen per dag en gereden kilometer een bedrag. “Voor brandstof hoeven ze niet te betalen, dat wordt immers gewonnen uit het afval dat ze zelf verzamelen.”

Om het project te laten slagen, zoekt Beelen aansluiting bij de gemeenschap. “We gaan langs op scholen om kinderen te laten zien dat als ze afval scheiden, een bananenschil ervoor kan zorgen dat je auto rijdt. En voor het plaatselijke wagenparkbeheer willen we werkloze 55-plussers inschakelen.”