Overig

Laatste update:

`Deelauto in 2015 gemeengoed`

Het gebruik van zakelijke deelauto’s neemt de komende jaren sterk toe. Op dit moment maakt al 20% van de Nederlandse bedrijven gebruik van een vorm van autodelen. Dat meldt mobiliteitsaanbieder Mobility Mixx op basis van eigen onderzoek.

Vooral bij overheidsinstanties worden vaak deelauto’s ingezet. Zo’n 44% van deze organisaties bieden het aan.

Bedrijven stappen over op deelauto’s om kosten te besparen, parkeerdruk te verminderen of uit mvo-oogpunt. Medewerkers vinden het bezit van een auto steeds minder belangrijk, wat de keuze om met poolauto’s te gaan werken voor werkgevers gemakkelijker maakt.

Zakelijke gebruikers reden vorig jaar in totaal 7,6 miljoen kilometer met deelauto`s van Mobility Mixx. De bezettingsgraad van de auto’s was tijdens kantooruren 63%. Gemiddeld reed elke deelauto 18 duizend kilometer. De wagens worden het meest gebruikt op maandag, dinsdag en donderdag.

Top 5 meest gebruikte auto’s bij Mobility Mixx: 

1. Toyota Aygo
2. Skoda Fabia
3. Opel Corsa
4. Honda Insight (Hybride)
5. Volkswagen Polo BlueMotion

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
`Deelauto in 2015 gemeengoed` | Fleet&Mobility

`Deelauto in 2015 gemeengoed`

Redactie Redactie
• Laatste update:

Vooral bij overheidsinstanties worden vaak deelauto’s ingezet. Zo’n 44% van deze organisaties bieden het aan.

Bedrijven stappen over op deelauto’s om kosten te besparen, parkeerdruk te verminderen of uit mvo-oogpunt. Medewerkers vinden het bezit van een auto steeds minder belangrijk, wat de keuze om met poolauto’s te gaan werken voor werkgevers gemakkelijker maakt.

Zakelijke gebruikers reden vorig jaar in totaal 7,6 miljoen kilometer met deelauto`s van Mobility Mixx. De bezettingsgraad van de auto’s was tijdens kantooruren 63%. Gemiddeld reed elke deelauto 18 duizend kilometer. De wagens worden het meest gebruikt op maandag, dinsdag en donderdag.

Top 5 meest gebruikte auto’s bij Mobility Mixx: 

1. Toyota Aygo
2. Skoda Fabia
3. Opel Corsa
4. Honda Insight (Hybride)
5. Volkswagen Polo BlueMotion