Overig

Laatste update:

Fastned mag snellaadpunten langs snelweg plaatsen

Het bedrijf Fastned mag snellaadpunten voor elektrische auto’s langs snelwegen plaatsen en uitbaten. De rechtbank Den Haag heeft dat bepaald in een kort geding dat was aangespannen door 26 exploitanten van benzinestations.

Volgens de pomphouders zouden de plannen van de nieuwe toetreder in strijd zijn met bestaande afspraken tussen de Staat en de exploitanten. In een convenant dat in 2000 is afgesloten met de overheid, staat dat er geen nieuwe brandstoffenverkooppunten langs bestaande snelwegen worden toegestaan. De rechtbank heeft echter vandaag bepaald dat dit alleen voor fossiele brandstoffen geldt.

Het conventant maakt de ontwikkeling van nieuwe technieken niet afhankelijk van de medewerking van zittende uitbaters, aldus de rechtbank. In het oordeel heeft het feit dat vrijwel geen van de pomphouders belangstelling heeft getoond zelf snellaadpalen te exploiteren zwaar meegewogen.

Eind volgend jaar wil Fastned zo`n 200 snellaadpunten in gebruik hebben langs de snelweg.  

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Fastned mag snellaadpunten langs snelweg plaatsen | Fleet&Mobility

Fastned mag snellaadpunten langs snelweg plaatsen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volgens de pomphouders zouden de plannen van de nieuwe toetreder in strijd zijn met bestaande afspraken tussen de Staat en de exploitanten. In een convenant dat in 2000 is afgesloten met de overheid, staat dat er geen nieuwe brandstoffenverkooppunten langs bestaande snelwegen worden toegestaan. De rechtbank heeft echter vandaag bepaald dat dit alleen voor fossiele brandstoffen geldt.

Het conventant maakt de ontwikkeling van nieuwe technieken niet afhankelijk van de medewerking van zittende uitbaters, aldus de rechtbank. In het oordeel heeft het feit dat vrijwel geen van de pomphouders belangstelling heeft getoond zelf snellaadpalen te exploiteren zwaar meegewogen.

Eind volgend jaar wil Fastned zo`n 200 snellaadpunten in gebruik hebben langs de snelweg.