Overig

Laatste update:

Aantal autodelers vermenigvuldigt zich

Het aantal mensen dat in 2013 lid werd van een autodeelorganisatie is wereldwijd met 52% toegenomen ten opzichte van 2012. Het aantal lidmaatschappen groeide van 2,3 miljoen tot 3,5 miljoen. Dat meldt onderzoeksbureau Frost & Sullivan.

Het aantal deelvoertuigen groeide van 55 duizend naar 69 duizend waarmee er inmiddels meer dan 50 leden per deelvoertuig zijn. Dit wordt gezien als een gezonde ratio om potentieel winstgevend te zijn, afhankelijk van hoe en hoe vaak de voertuigen worden gebruikt.

Frost & Sullivan voorspelt dat er in 2020 26 miljoen autodeellidmaatschappen zijn en 500 duizend deelvoertuigen.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Aantal autodelers vermenigvuldigt zich | Fleet&Mobility

Aantal autodelers vermenigvuldigt zich

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het aantal deelvoertuigen groeide van 55 duizend naar 69 duizend waarmee er inmiddels meer dan 50 leden per deelvoertuig zijn. Dit wordt gezien als een gezonde ratio om potentieel winstgevend te zijn, afhankelijk van hoe en hoe vaak de voertuigen worden gebruikt.

Frost & Sullivan voorspelt dat er in 2020 26 miljoen autodeellidmaatschappen zijn en 500 duizend deelvoertuigen.