Overig

Laatste update:

‘Helft van de snellaadpalen is stuk’

De helft van de snelladers langs het Nederlandse wegennet is stuk. Dat stelt de NOS. Verslaggever Louis Dekker concludeerde dit na een rit van Den Helder naar Maastricht in een elektrische Nissan.

The New Motion, aanbieder van oplaaddiensten, maakte eerder al bekend op haar website 35 snelladers in Nederland te verwijderen omdat ze niet werken. De overige 15 snelladers werken wel en blijven dan ook staan.

Betrouwbaarheid
Het vervangen van deze laadpalen is nu in volle gang. Het gaat om laadpunten van één, niet nader genoemde, leverancier. Op de website van de New Motion is te lezen: We hebben alles binnen onze mogelijkheden gedaan om ervoor te zorgen dat de leverancier de betrouwbaarheid van de door hen geleverde laders op het door ons gewenste niveau zou krijgen. Helaas moeten we concluderen dat zij daar met deze laders niet in slagen.

Het gaat vooral om snelladers die geplaatst zijn langs de snelweg, waarvan 16 bij een AC-restaurant en 11 bij een Van der Valk-locatie.

Gisteren is Fastned, bouwer van snellaadstations voor elektrische auto`s, naar de beurs gegaan om geld op te halen voor de bouw van 200 snellaadstations langs de Nederlandse snelwegen. Daar is 40 miljoen euro voor nodig.

The New Motion is gevraagd om een reactie.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
‘Helft van de snellaadpalen is stuk’ | Fleet&Mobility

‘Helft van de snellaadpalen is stuk’

Redactie Redactie
• Laatste update:

The New Motion, aanbieder van oplaaddiensten, maakte eerder al bekend op haar website 35 snelladers in Nederland te verwijderen omdat ze niet werken. De overige 15 snelladers werken wel en blijven dan ook staan.

Betrouwbaarheid
Het vervangen van deze laadpalen is nu in volle gang. Het gaat om laadpunten van één, niet nader genoemde, leverancier. Op de website van de New Motion is te lezen: We hebben alles binnen onze mogelijkheden gedaan om ervoor te zorgen dat de leverancier de betrouwbaarheid van de door hen geleverde laders op het door ons gewenste niveau zou krijgen. Helaas moeten we concluderen dat zij daar met deze laders niet in slagen.

Het gaat vooral om snelladers die geplaatst zijn langs de snelweg, waarvan 16 bij een AC-restaurant en 11 bij een Van der Valk-locatie.

Gisteren is Fastned, bouwer van snellaadstations voor elektrische auto`s, naar de beurs gegaan om geld op te halen voor de bouw van 200 snellaadstations langs de Nederlandse snelwegen. Daar is 40 miljoen euro voor nodig.

The New Motion is gevraagd om een reactie.