Overig

Laatste update:

ING: 12 procent van de omzet uit autoverkoop van EV’s

De Jaguar i-Pace was in trek. (Foto: JLR)

Volgens ING steeg de omzet uit de verkoop van nieuwe auto’s in 2018 tot ruim 15 miljard euro. Bijna 12 procent hiervan kwam uit de verkoop van volledig elektrische auto’s.

De run op dure volledig elektrische auto’s zorgde in 2018 voor verkooprecords. Er werd in Nederland voor ruim 15 miljard euro aan nieuwe auto’s uitgegeven, een record volgens ING dat vandaag een rapport publiceerde over de autoverkoop in 2018. De gemiddelde aanschafwaarde steeg volgens ING naar zo’n 33.800 euro per nieuw geregistreerde auto. Dat was mede te danken aan record uitgaven aan volledig elektrische auto’s; 1,8 miljard  euro of 12 procent van de totale omzet in de markt.

De gemiddelde aanschafprijs van volledig elektrische auto’s lag op 74 duizend euro. Elektrische auto’s waren ook dominant aanwezig in de top 10 van modellen met de meeste omzet. De Tesla Model S voerde die lijst aan, gevolgd door de Tesla Model X, de VW Golf (waarbij de elektrische e-Golf verantwoordelijk was voor 30 procent van de omzet) en de elektrische Jaguar I-Pace.

ING: 12 procent van de omzet uit autoverkoop van EV’s | Fleet&Mobility

ING: 12 procent van de omzet uit autoverkoop van EV’s

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
De Jaguar i-Pace was in trek. (Foto: JLR)

De run op dure volledig elektrische auto’s zorgde in 2018 voor verkooprecords. Er werd in Nederland voor ruim 15 miljard euro aan nieuwe auto’s uitgegeven, een record volgens ING dat vandaag een rapport publiceerde over de autoverkoop in 2018. De gemiddelde aanschafwaarde steeg volgens ING naar zo’n 33.800 euro per nieuw geregistreerde auto. Dat was mede te danken aan record uitgaven aan volledig elektrische auto’s; 1,8 miljard  euro of 12 procent van de totale omzet in de markt.

De gemiddelde aanschafprijs van volledig elektrische auto’s lag op 74 duizend euro. Elektrische auto’s waren ook dominant aanwezig in de top 10 van modellen met de meeste omzet. De Tesla Model S voerde die lijst aan, gevolgd door de Tesla Model X, de VW Golf (waarbij de elektrische e-Golf verantwoordelijk was voor 30 procent van de omzet) en de elektrische Jaguar I-Pace.