Overig

Kwik-Fit voegt EV-onderhoud toe in nieuwbouw-vestiging Sittard

Autoservice Kwik-Fit Sittard verricht nu ook onderhoud aan elektrische auto's. (Foto: Kwik-Fit)

Kwik-Fit Sittard is na 20 jaar verhuisd naar een nieuwe locatie in de stad, waardoor het autoservicebedrijf nu ook onderhoud kan doen aan elektrische auto’s. Dat maakt de bandenserviceketen vandaag bekend.

De vestiging in Sittard is tevens in de nieuwe huisstijl gestoken van Kwik-Fit, waarmee dit nummer 35 is van de autoservicebedrijven van de keten die aangepast is naar de nieuwe huisstijl. In Utrecht opende de keten eerder een klimaatneutrale vestiging. Met de ingebruikname van de nieuwe vestiging in Sittard zijn ook de hefbruggen in de werkplaats vernieuwd. De vestiging gebruikt 2 vierkolommers, 3 stempelbruggen en 1 grote schaalbrug.De klimaatneutrale vestiging van autoservice Kwik-Fit Utrecht dient als blauwdruk voor nieuwbouw en de restyling van bestaande vestigingen.

De keten heeft in Nederland 165 filialen, waarvan 10 in Limburg. Naar verwachting kunnen alle vestigingen in april 2022 onderhoud verrichten aan elektrische auto’s. Die transformatie is nodig, meent Pieter Bikker, zakelijk directeur van Kwik-Fit. “De servicemarkt moet meegaan in de groei van het aantal ev’s op de weg. Wij kiezen er voor om onze garages iets sneller te transformeren dan de ontwikkeling van elektrisch rijden in Nederland.” Inmiddels is ruim de helft van de filialen ev-ready, volgens Bikker.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Jeroen Vos
Kwik-Fit voegt EV-onderhoud toe in nieuwbouw-vestiging Sittard | Fleet&Mobility
Overig

Kwik-Fit voegt EV-onderhoud toe in nieuwbouw-vestiging Sittard

Autoservice Kwik-Fit Sittard verricht nu ook onderhoud aan elektrische auto's. (Foto: Kwik-Fit)

Kwik-Fit Sittard is na 20 jaar verhuisd naar een nieuwe locatie in de stad, waardoor het autoservicebedrijf nu ook onderhoud kan doen aan elektrische auto’s. Dat maakt de bandenserviceketen vandaag bekend.

De vestiging in Sittard is tevens in de nieuwe huisstijl gestoken van Kwik-Fit, waarmee dit nummer 35 is van de autoservicebedrijven van de keten die aangepast is naar de nieuwe huisstijl. In Utrecht opende de keten eerder een klimaatneutrale vestiging. Met de ingebruikname van de nieuwe vestiging in Sittard zijn ook de hefbruggen in de werkplaats vernieuwd. De vestiging gebruikt 2 vierkolommers, 3 stempelbruggen en 1 grote schaalbrug.De klimaatneutrale vestiging van autoservice Kwik-Fit Utrecht dient als blauwdruk voor nieuwbouw en de restyling van bestaande vestigingen.

De keten heeft in Nederland 165 filialen, waarvan 10 in Limburg. Naar verwachting kunnen alle vestigingen in april 2022 onderhoud verrichten aan elektrische auto’s. Die transformatie is nodig, meent Pieter Bikker, zakelijk directeur van Kwik-Fit. “De servicemarkt moet meegaan in de groei van het aantal ev’s op de weg. Wij kiezen er voor om onze garages iets sneller te transformeren dan de ontwikkeling van elektrisch rijden in Nederland.” Inmiddels is ruim de helft van de filialen ev-ready, volgens Bikker.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Jeroen Vos