Personenauto's

Laatste update:

Nieuw autodeelplatform van start

Er komt een nieuw goederendeelplatform op de markt. Share2Use.com is een website voor het delen van bedrijfsmiddelen, goederen en diensten. Mensen kunnen via Share2Use in principe al hun ‘assets’ met elkaar delen, zolang er een virtueel slot op kan. Het platform zal echter in eerste instantie gericht zijn op autodelen in de zakelijke markt.

Een auto die via Share2Use wordt aangeboden om te delen, wordt voorzien van een systeem dat het mogelijk maakt de auto via de app te openen. De aanbieder van de auto bepaalt zelf aan wie in de community hij zijn auto ter beschikking stelt en hoeveel ervoor betaald moet worden. Gebruikers kunnen via de site of de app de auto reserveren.

Strenge controle
Volgens Cees Klaassen, voormalig directeur van schadeherstelketen ABS en één van de initiatiefnemers, onderscheidt Share2Use zich van andere initiatieven door de kwaliteit van de dienstverlening. “Bij ons staat de persoon centraal in plaats van het object. We weten dat het niet makkelijk is om je eigendom te delen met een ander. Daarom houden we streng in de gaten dat de auto telkens afgetankt, schoon en onbeschadigd wordt achtergelaten. Gebruikers die zich hier niet aan houden, worden uit het netwerk gezet.” Hiermee werkt Share2Use volgens Klaassen anders dan bijvoorbeeld Peerby, dat meer als een marktplaats fungeert en niet registreert wie van welke dienst gebruik maakt.

Share2Use heeft een aantal partners aan zich verbonden. Zo levert een joint venture van D’Ieteren en Continental het virtuele sleutelsysteem en het bedrijf is in gesprek met Inshared voor de verzekeringen. Verder wordt er gewerkt aan een landelijk dealernetwerk voor service en onderhoud. Er draait nu een pilot met Share2Use en medio januari gaat de dienst live.

Geen bijtelling
In het begin wordt vooral de zakelijke markt aangeschreven, zegt Klaassen, de consumentenmarkt volgt snel daarna. “Bedrijven kunnen met Share2Use bijvoorbeeld een poolsysteem inrichten. En omdat het gaat om zakelijke deelauto’s hoeven mensen – zolang ze er een marktconforme prijs voor betalen – geen bijtelling af te dragen voor het privégebruik ervan. Ook leaseauto’s kunnen worden aangeboden via Share2Use.” De virtuele sleutel is universeel en kan ook in bestaande pool- en deelwagenparken worden ingebouwd. 

Na autodelen, wordt het via de website ook mogelijk andere objecten te delen, zoals bijvoorbeeld fietsen en kantoorruimte.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Nieuw autodeelplatform van start | Fleet&Mobility

Nieuw autodeelplatform van start

Redactie Redactie
• Laatste update:

Een auto die via Share2Use wordt aangeboden om te delen, wordt voorzien van een systeem dat het mogelijk maakt de auto via de app te openen. De aanbieder van de auto bepaalt zelf aan wie in de community hij zijn auto ter beschikking stelt en hoeveel ervoor betaald moet worden. Gebruikers kunnen via de site of de app de auto reserveren.

Strenge controle
Volgens Cees Klaassen, voormalig directeur van schadeherstelketen ABS en één van de initiatiefnemers, onderscheidt Share2Use zich van andere initiatieven door de kwaliteit van de dienstverlening. “Bij ons staat de persoon centraal in plaats van het object. We weten dat het niet makkelijk is om je eigendom te delen met een ander. Daarom houden we streng in de gaten dat de auto telkens afgetankt, schoon en onbeschadigd wordt achtergelaten. Gebruikers die zich hier niet aan houden, worden uit het netwerk gezet.” Hiermee werkt Share2Use volgens Klaassen anders dan bijvoorbeeld Peerby, dat meer als een marktplaats fungeert en niet registreert wie van welke dienst gebruik maakt.

Share2Use heeft een aantal partners aan zich verbonden. Zo levert een joint venture van D’Ieteren en Continental het virtuele sleutelsysteem en het bedrijf is in gesprek met Inshared voor de verzekeringen. Verder wordt er gewerkt aan een landelijk dealernetwerk voor service en onderhoud. Er draait nu een pilot met Share2Use en medio januari gaat de dienst live.

Geen bijtelling
In het begin wordt vooral de zakelijke markt aangeschreven, zegt Klaassen, de consumentenmarkt volgt snel daarna. “Bedrijven kunnen met Share2Use bijvoorbeeld een poolsysteem inrichten. En omdat het gaat om zakelijke deelauto’s hoeven mensen – zolang ze er een marktconforme prijs voor betalen – geen bijtelling af te dragen voor het privégebruik ervan. Ook leaseauto’s kunnen worden aangeboden via Share2Use.” De virtuele sleutel is universeel en kan ook in bestaande pool- en deelwagenparken worden ingebouwd. 

Na autodelen, wordt het via de website ook mogelijk andere objecten te delen, zoals bijvoorbeeld fietsen en kantoorruimte.