Personenauto's

Laatste update:

Xximo lanceert landelijk deelautoconcept

Xximo-klanten kunnen vanaf vandaag een deelauto, die ze via de mobiliteitskaart huren, achterlaten op een willekeurige plek in Nederland. De auto hoeft dus niet meer op dezelfde plek ingeleverd te worden.

Onder de noemer Flexcar Express kunnen de zakelijke klanten minimaal een halve dag en maximaal drie maanden een auto huren uit de pool die Xximo heeft samengesteld. Xximo-directeur Patrick Bunnik legt uit dat daartoe bedrijven uit heel Nederland zijn samengevoegd. “Dat je in Groningen in een deelauto stapt die je in Eindhoven achter kunt laten, is alleen mogelijk met een landelijke pool aan auto’s.”

Autodelen was al mogelijk via Xximo, door een samenwerking met Car2go in Amsterdam en corporate carsharing. Dat is nu uitgebreid met een landelijk deelautoconcept. “De software hebben we al en de bedrijven waar we nu mee samen zijn gaan werken hebben software voor het onderlinge poolbeheer.” Met welke bedrijven Xximo samenwerkt wil Bunnik nog niet bekend maken. “Daar komen we later deze maand mee naar buiten, maar het zijn geen verhuurbedrijven.”

Spotify
Xximo noemt zichzelf de ‘Spotify onder het autoverhuren’ en start met een paar honderd auto’s. “Het product moet eerst landen. Met onze partners hebben we afgesproken dat we per week kunnen opschakelen.”

De kosten voor Flexcar Express worden per dagdeel berekend en de prijzen zijn volgens Bunnik vergelijkbaar met autoverhuur. Die prijzen zijn inclusief brandstof en de eerste 150 kilometer. Een auto kan standaard binnen vier uur worden geleverd na reservering. “We hebben ook een express-service, voor 25 euro extra brengen we de auto binnen twee uur voor de deur.” Alle auto’s hebben een ingebouwd kastje waar de gebruiker zich met de Xximo-kaart kan identificeren. De kosten worden aan de Xximo-factuur toegevoegd, net als alle andere Xximo-diensten.

Xximo heeft op dit moment 65 duizend kaarthouders in Nederland en verwacht aan het einde van het jaar 150 duizend gebruikers te hebben. “We hebben al veel lopende implementatieprojecten bij klanten en resellers.”

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Xximo lanceert landelijk deelautoconcept | Fleet&Mobility

Xximo lanceert landelijk deelautoconcept

Redactie Redactie
• Laatste update:

Onder de noemer Flexcar Express kunnen de zakelijke klanten minimaal een halve dag en maximaal drie maanden een auto huren uit de pool die Xximo heeft samengesteld. Xximo-directeur Patrick Bunnik legt uit dat daartoe bedrijven uit heel Nederland zijn samengevoegd. “Dat je in Groningen in een deelauto stapt die je in Eindhoven achter kunt laten, is alleen mogelijk met een landelijke pool aan auto’s.”

Autodelen was al mogelijk via Xximo, door een samenwerking met Car2go in Amsterdam en corporate carsharing. Dat is nu uitgebreid met een landelijk deelautoconcept. “De software hebben we al en de bedrijven waar we nu mee samen zijn gaan werken hebben software voor het onderlinge poolbeheer.” Met welke bedrijven Xximo samenwerkt wil Bunnik nog niet bekend maken. “Daar komen we later deze maand mee naar buiten, maar het zijn geen verhuurbedrijven.”

Spotify
Xximo noemt zichzelf de ‘Spotify onder het autoverhuren’ en start met een paar honderd auto’s. “Het product moet eerst landen. Met onze partners hebben we afgesproken dat we per week kunnen opschakelen.”

De kosten voor Flexcar Express worden per dagdeel berekend en de prijzen zijn volgens Bunnik vergelijkbaar met autoverhuur. Die prijzen zijn inclusief brandstof en de eerste 150 kilometer. Een auto kan standaard binnen vier uur worden geleverd na reservering. “We hebben ook een express-service, voor 25 euro extra brengen we de auto binnen twee uur voor de deur.” Alle auto’s hebben een ingebouwd kastje waar de gebruiker zich met de Xximo-kaart kan identificeren. De kosten worden aan de Xximo-factuur toegevoegd, net als alle andere Xximo-diensten.

Xximo heeft op dit moment 65 duizend kaarthouders in Nederland en verwacht aan het einde van het jaar 150 duizend gebruikers te hebben. “We hebben al veel lopende implementatieprojecten bij klanten en resellers.”