Personenauto's

Tienduizend Snappcars op vakantie

Ruim tienduizend Nederlanders zijn afgelopen maand met een deelauto op vakantie gegaan. In mei waren er al vijftig procent meer auto’s verhuurd dan in de voorgaande maanden en de gemiddelde huurperiode neemt ook toe van één tot twee dagen, naar vier tot vijf dagen.

Dat meldt deelautoplatform Snappcar.

Uit cijfers van Snappcar blijkt dat over de hele zomerperiode er twee keer zoveel auto’s zijn gedeeld als vorig jaar tijdens de hele zomer. Naast het reguliere gebruik van de deelauto, zouden er nu ruim tienduizend huurders zijn die echt op vakantie gaan met hun Snappcar.

Er wordt dan ook gekozen voor een groter model auto, om alle bagage mee te kunnen nemen. Het vaakst worden mpv’s geboekt, een ruime gezinswagen. Ook de Espace en Grand Espace van Renault zijn populaire vakantiedeelauto’s. Ook gaan veel huurders voor campers en busjes, en kiezen vaak voor Fiat Ducato en Volkswagen Transporter.

De meeste huurders zijn afkomstig uit middelgrote en grote steden. De lijst wordt aangevoerd door de Amsterdammers, gevolgd door de Utrechters en Rotterdammers. Ook inwoners van Den Haag, Haarlem, Eindhoven en Leiden kiezen regelmatig voor een vakantiedeelauto. Vrijwel iedereen huurt van een verhuurder uit hun eigen stad.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Tienduizend Snappcars op vakantie | Fleet&Mobility

Tienduizend Snappcars op vakantie

Redactie Redactie

Dat meldt deelautoplatform Snappcar.

Uit cijfers van Snappcar blijkt dat over de hele zomerperiode er twee keer zoveel auto’s zijn gedeeld als vorig jaar tijdens de hele zomer. Naast het reguliere gebruik van de deelauto, zouden er nu ruim tienduizend huurders zijn die echt op vakantie gaan met hun Snappcar.

Er wordt dan ook gekozen voor een groter model auto, om alle bagage mee te kunnen nemen. Het vaakst worden mpv’s geboekt, een ruime gezinswagen. Ook de Espace en Grand Espace van Renault zijn populaire vakantiedeelauto’s. Ook gaan veel huurders voor campers en busjes, en kiezen vaak voor Fiat Ducato en Volkswagen Transporter.

De meeste huurders zijn afkomstig uit middelgrote en grote steden. De lijst wordt aangevoerd door de Amsterdammers, gevolgd door de Utrechters en Rotterdammers. Ook inwoners van Den Haag, Haarlem, Eindhoven en Leiden kiezen regelmatig voor een vakantiedeelauto. Vrijwel iedereen huurt van een verhuurder uit hun eigen stad.