Infrastructuur

Laatste update:

Thuiswerken remt groei omzet Fastned

Snellaadbedrijf heeft over de eerste 6 maanden van 2021 zijn omzet zien groeien met 63 procent naar 4,4 miljoen euro. (Foto: Fastned)

De omzet van snellaadbedrijf Fastned groeide in het eerste half jaar van 2021 met 63 procent naar 4,4 miljoen euro.

In dezelfde periode vorig jaar bedroeg de omzet 2,7 miljoen euro. Het verlies kwam na zes maanden uit op 7,7 miljoen euro. Dat meldt het snellaadbedrijf vandaag.

Beïnvloeding

Door de verkoopgroei van elektrische auto’s groeide de omzet, al werd de groei geremd door het toegenomen thuiswerken.  Het verlies nam door corona-effecten toe tot 7,7 miljoen euro. De operationele winst steeg naar 734 duizend euro. Vorig jaar bedroeg de operatonele winst in dezelfde periode 324 duizend euro.

Het eigen vermogen van het bedrijf bedraagt halverwege dit jaar 118 miljoen euro. In maart gaf het bedrijf voor 150 miljoen euro aan aandelen uit.

Fastned opende in het eerste halfjaar 12 nieuwe laadstations, waarna in juli het bouwtempo is opgeschroefd en er nog eens 5 stations aan het netwerk zijn toegevoegd. Het snellaadbedrijf beschikt nu over 148 laadstations. Eind december 2021 moet het netwerk zijn uitgebreid tot meer dan 175 laadstations, zo verwacht de exploitant van snellaadstations.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Jeroen Vos
Thuiswerken remt groei omzet Fastned | Fleet&Mobility

Thuiswerken remt groei omzet Fastned

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Snellaadbedrijf heeft over de eerste 6 maanden van 2021 zijn omzet zien groeien met 63 procent naar 4,4 miljoen euro. (Foto: Fastned)

In dezelfde periode vorig jaar bedroeg de omzet 2,7 miljoen euro. Het verlies kwam na zes maanden uit op 7,7 miljoen euro. Dat meldt het snellaadbedrijf vandaag.

Beïnvloeding

Door de verkoopgroei van elektrische auto’s groeide de omzet, al werd de groei geremd door het toegenomen thuiswerken.  Het verlies nam door corona-effecten toe tot 7,7 miljoen euro. De operationele winst steeg naar 734 duizend euro. Vorig jaar bedroeg de operatonele winst in dezelfde periode 324 duizend euro.

Het eigen vermogen van het bedrijf bedraagt halverwege dit jaar 118 miljoen euro. In maart gaf het bedrijf voor 150 miljoen euro aan aandelen uit.

Fastned opende in het eerste halfjaar 12 nieuwe laadstations, waarna in juli het bouwtempo is opgeschroefd en er nog eens 5 stations aan het netwerk zijn toegevoegd. Het snellaadbedrijf beschikt nu over 148 laadstations. Eind december 2021 moet het netwerk zijn uitgebreid tot meer dan 175 laadstations, zo verwacht de exploitant van snellaadstations.