Infrastructuur

Laatste update:

Karwei-moeder bouwt 1.400 snellaadpunten

Intergamma. moederbedrijf van Gamma en Karwei, plaatst komende jaar 1.400 snellaapunten van Shell bij zijn bouwmarkten. (Foto: Shell)

Intergamma, het moederbedrijf van bouwmarkten Gamma en Karwei, plaatst in 2022 1.400 snellaadpunten bij 380 bouwmarkten in Nederland. Dit doet het bedrijf in samenwerking met brandstofleverancier Shell.

De snellaadpunten worden naar verwachting in het derde kwartaal van 2022 geplaatst op de parkeerterreinen van de vestigingen van Karwei en Gamma. Met de snellaadpunten voorziet Intergamma in een behoefte van zijn klanten, stelt ceo Harm-Jan Stoter. Hij denkt dat de bouwmarkten een streepje voor hebben op de concurrentie als mensen er hun auto kunnen opladen.

Marjan van Loon, president-directeur van Shell Nederland, zegt dat de snelladers dankzij het uitgebreide vestigingennetwerk van Karwei en Gamma binnen 10 minuten bereikbaar zijn voor elke Nederlander. “Hierdoor versterkt Shell zijn positie als een van de grootste aanbieders van snelladers in Nederland”, aldus Van Loon.

Ambitie

Bij de Nederland tankstations van de brandstofleveranciers staan nu 200 snellaadpunten. Het bedrijf heeft het doel om tegen 2025 wereldwijd 500 duizend laadpalen in beheer te hebben en tegen 2030 moet het aantal laadpalen gegroeid zijn tot 2,5 miljoen eenheden. De ambitie van Shell wordt mede gestuurd door het vonnis van de rechtbank in Den Haag dat oordeelt dat het bedrijf zijn mondiale CO2-uitstoot met 45 procent moet hebben verlaagd in 2030, vergeleken met 2019.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Jeroen Vos
Karwei-moeder bouwt 1.400 snellaadpunten | Fleet&Mobility

Karwei-moeder bouwt 1.400 snellaadpunten

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Intergamma. moederbedrijf van Gamma en Karwei, plaatst komende jaar 1.400 snellaapunten van Shell bij zijn bouwmarkten. (
Intergamma. moederbedrijf van Gamma en Karwei, plaatst komende jaar 1.400 snellaapunten van Shell bij zijn bouwmarkten. (Foto: Shell)

De snellaadpunten worden naar verwachting in het derde kwartaal van 2022 geplaatst op de parkeerterreinen van de vestigingen van Karwei en Gamma. Met de snellaadpunten voorziet Intergamma in een behoefte van zijn klanten, stelt ceo Harm-Jan Stoter. Hij denkt dat de bouwmarkten een streepje voor hebben op de concurrentie als mensen er hun auto kunnen opladen.

Marjan van Loon, president-directeur van Shell Nederland, zegt dat de snelladers dankzij het uitgebreide vestigingennetwerk van Karwei en Gamma binnen 10 minuten bereikbaar zijn voor elke Nederlander. “Hierdoor versterkt Shell zijn positie als een van de grootste aanbieders van snelladers in Nederland”, aldus Van Loon.

Ambitie

Bij de Nederland tankstations van de brandstofleveranciers staan nu 200 snellaadpunten. Het bedrijf heeft het doel om tegen 2025 wereldwijd 500 duizend laadpalen in beheer te hebben en tegen 2030 moet het aantal laadpalen gegroeid zijn tot 2,5 miljoen eenheden. De ambitie van Shell wordt mede gestuurd door het vonnis van de rechtbank in Den Haag dat oordeelt dat het bedrijf zijn mondiale CO2-uitstoot met 45 procent moet hebben verlaagd in 2030, vergeleken met 2019.