Infrastructuur

Laatste update:

Fastned: dit jaar winstgevend

Fastned verwacht zijn bouwtempo voort te zetten en in 2023 minstens 60 nieuwe stations aan zijn netwerk toe te voegen. (Foto: Fastned)

Fastned zag in het eerste kwartaal van 2023 de laadomzet groeien tot 13,3 miljoen euro, ruim een verdubbeling vergeleken met de omzet in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

De omzet van het laadbedrijf kwam uit op 53,4 miljoen euro. De stijging is het gevolg van een hogere vraag naar laadstroom door de sterke verkoop van elektrische voertuigen in alle markten waar Fastned actief is. Fastned verwacht zijn bouwtempo voort te zetten en in 2023 minstens 60 nieuwe stations aan zijn netwerk toe te voegen. Dit zal het totale aantal laadstations eind 2023 op tenminste 304 brengen ( 2022: 244).

Fastned verwacht dit jaar winstgevend te zijn. Dit bericht had ook effect op de aandelenbeurs in Amsterdam, het laadbedrijf werd 1,2 procent meer waard na de publicatie van het persbericht.

Fastned: dit jaar winstgevend | Fleet&Mobility

Fastned: dit jaar winstgevend

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
Fastned verwacht zijn bouwtempo voort te zetten en in 2023 minstens 60 nieuwe stations aan zijn netwerk toe te voegen. (Foto: Fastned)

De omzet van het laadbedrijf kwam uit op 53,4 miljoen euro. De stijging is het gevolg van een hogere vraag naar laadstroom door de sterke verkoop van elektrische voertuigen in alle markten waar Fastned actief is. Fastned verwacht zijn bouwtempo voort te zetten en in 2023 minstens 60 nieuwe stations aan zijn netwerk toe te voegen. Dit zal het totale aantal laadstations eind 2023 op tenminste 304 brengen ( 2022: 244).

Fastned verwacht dit jaar winstgevend te zijn. Dit bericht had ook effect op de aandelenbeurs in Amsterdam, het laadbedrijf werd 1,2 procent meer waard na de publicatie van het persbericht.