Mobiliteitsoplossingen

Laatste update:

Q-Park wil ‘mobiliteitshub’ worden dankzij e-bikes

Parkeerbedrijf Q-Park gaat een samenwerking aan met E-bike to go om elektrische fietsen aan te bieden in een aantal parkeergarages.

Dat melden beide bedrijven in een persbericht. Het initiatief start in Amsterdam en Den Haag. Q-Park, dat waarschijnlijk wordt overgenomen door een Amerikaanse investeringsmaatschappij, spreekt van een Europese primeur.

De elektrische fietsen van E-bike to go zijn te huren en te openen met een mobiele app. Het bedrijf werd in 2015 opgericht en levert naar eigen zeggen e-bikes aan een groot aantal werkgevers door heel Nederland. Jelle Visser, oprichter van E-bike to go: “We zijn begonnen in de zakelijke markt, waar we op gigantisch veel positieve reacties en enthousiasme konden rekenen, dat we ons initiatief nu verder op openbare locaties gaan aanbieden.” Medio mei plaatste E-bike to go een container met enkele elektrische fietsen in het Amsterdamse Westerpark, en niet veel later ook op het NDSM-terrein. Deze fietsen zijn eveneens uitgerust met een app-gestuurd slot.

Mark van Haasteren, directeur van Q-Park Nederland, noemt de samenwerking “een mooi voorbeeld van smart mobility-toepassingen” waar zijn klanten steeds meer om vragen. “Hiermee groeien hoogwaardige parkeerlocaties uit tot mobiliteitshubs die mensen in staat stellen om verschillende vervoersvormen te combineren om sneller van A naar B te reizen.”

In Den Haag zijn de fietsen gestationeerd bij Q-Park CS New Babylon. In Amsterdam staan ze op de Zuidas-locatie Q-Park Mahler en bij de Bijenkorfgarage. De fietsen kunnen worden ingeleverd bij andere E-bike to go-locaties.

Q-Park wil ‘mobiliteitshub’ worden dankzij e-bikes | Fleet&Mobility

Q-Park wil ‘mobiliteitshub’ worden dankzij e-bikes

Sjoerd van der Linden Sjoerd van der Linden
• Laatste update:

Dat melden beide bedrijven in een persbericht. Het initiatief start in Amsterdam en Den Haag. Q-Park, dat waarschijnlijk wordt overgenomen door een Amerikaanse investeringsmaatschappij, spreekt van een Europese primeur.

De elektrische fietsen van E-bike to go zijn te huren en te openen met een mobiele app. Het bedrijf werd in 2015 opgericht en levert naar eigen zeggen e-bikes aan een groot aantal werkgevers door heel Nederland. Jelle Visser, oprichter van E-bike to go: “We zijn begonnen in de zakelijke markt, waar we op gigantisch veel positieve reacties en enthousiasme konden rekenen, dat we ons initiatief nu verder op openbare locaties gaan aanbieden.” Medio mei plaatste E-bike to go een container met enkele elektrische fietsen in het Amsterdamse Westerpark, en niet veel later ook op het NDSM-terrein. Deze fietsen zijn eveneens uitgerust met een app-gestuurd slot.

Mark van Haasteren, directeur van Q-Park Nederland, noemt de samenwerking “een mooi voorbeeld van smart mobility-toepassingen” waar zijn klanten steeds meer om vragen. “Hiermee groeien hoogwaardige parkeerlocaties uit tot mobiliteitshubs die mensen in staat stellen om verschillende vervoersvormen te combineren om sneller van A naar B te reizen.”

In Den Haag zijn de fietsen gestationeerd bij Q-Park CS New Babylon. In Amsterdam staan ze op de Zuidas-locatie Q-Park Mahler en bij de Bijenkorfgarage. De fietsen kunnen worden ingeleverd bij andere E-bike to go-locaties.