Leasing en verhuur

Leaseplan: alleen gevaccineerden terug naar kantoor

Werknemers van Leaseplan mogen alleen werken op kantoor als zij volledig ingeënt zijn. (Foto: Leaseplan)

Medewerkers van leasemaatschappij Leaseplan die terug willen naar kantoor, moeten zijn ingeënt tegen het coronavirus. Dat staat in een statement van de leasemaatschappij. Het bedrijf stelt nadrukkelijk dat er geen vaccinatieplicht is ingesteld, omdat het personeel ook thuis kan werken.

De leasemaatschappij stelt dat het coronavirus blijvend is en dat het hier een beleid op heeft gemaakt om de risico’s van besmetting zoveel mogelijk te voorkomen. “Voor een volledige beperking van de risico’s vragen wij onze werknemers om volledig gevaccineerd te zijn voor zij op de werkvloer terugkeren”, schrijft het bedrijf. Er wordt een uitzondering gemaakt voor werknemers die niet zijn gevaccineerd om medische, religieuze of andere redenen. Het bedrijf kan nog niet melden hoe dit in de praktijk uitpakt.

In het Financieel Dagblad stelt advocaat Pascal Besselink van juridisch dienstverlener DAS vraagtekens te zetten bij de juridische haalbaarheid van het plan. Zo is het volgens Besselink verboden om een werknemer te verplichten zich te laten vaccineren in Nederland. “Ook als dit indirect gebeurt. Dwang en drang mogen gewoon niet”, zo meldt hij aan het FD. Vakbond FNV stelt aan de krant de indirecte vaccinatieplicht verwerpelijk te vinden. 

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Jeroen Vos
Leaseplan: alleen gevaccineerden terug naar kantoor | Fleet&Mobility
Leasing en verhuur

Leaseplan: alleen gevaccineerden terug naar kantoor

Werknemers van Leaseplan mogen alleen werken op kantoor als zij volledig ingeënt zijn. (Foto: Leaseplan)

Medewerkers van leasemaatschappij Leaseplan die terug willen naar kantoor, moeten zijn ingeënt tegen het coronavirus. Dat staat in een statement van de leasemaatschappij. Het bedrijf stelt nadrukkelijk dat er geen vaccinatieplicht is ingesteld, omdat het personeel ook thuis kan werken.

De leasemaatschappij stelt dat het coronavirus blijvend is en dat het hier een beleid op heeft gemaakt om de risico’s van besmetting zoveel mogelijk te voorkomen. “Voor een volledige beperking van de risico’s vragen wij onze werknemers om volledig gevaccineerd te zijn voor zij op de werkvloer terugkeren”, schrijft het bedrijf. Er wordt een uitzondering gemaakt voor werknemers die niet zijn gevaccineerd om medische, religieuze of andere redenen. Het bedrijf kan nog niet melden hoe dit in de praktijk uitpakt.

In het Financieel Dagblad stelt advocaat Pascal Besselink van juridisch dienstverlener DAS vraagtekens te zetten bij de juridische haalbaarheid van het plan. Zo is het volgens Besselink verboden om een werknemer te verplichten zich te laten vaccineren in Nederland. “Ook als dit indirect gebeurt. Dwang en drang mogen gewoon niet”, zo meldt hij aan het FD. Vakbond FNV stelt aan de krant de indirecte vaccinatieplicht verwerpelijk te vinden. 

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Jeroen Vos