Laatste update:

Auto van het Jaar is trekauto

De Volkswagen Golf werd onlangs verkozen tot Auto van het Jaar 2013 en gaat er nu ook vandoor met de titel Trekauto van het Jaar.

Het gaat hierbij specifiek om de VW Golf 1.4 DSG. Dat maakt ANWB bekend in een persbericht.

De 23 auto’s die deelnamen aan de verkiezing waren over zes categorieën verdeeld. De Golf won in de B-klasse. De andere winnaars waren: Peugeot 208 1.6 VTi (A-klasse), Mazda 6 2.2 D (C-klasse), Ford Kuga 1.6 (suv-klasse), Ford C-Maz 1.0 Ecoboost (mpv’s) en Honda CR-V 2,2 iDTEC (all Wheel drive).

Twee jury’s beoordeelden de auto’s op gebruik en rij-eigenschappen. De wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door ANWB Kampeer en Caravan Kampioen.