Personenauto's

Laatste update:

Weer een nieuwe aanbieder autodelen

De zakelijke autodeelinitiatieven springen als paddenstoelen uit de grond. Fleetster Corporate Carsharing is de nieuwste aanwinst op dit vlak. Next Generation Mobility, een van oorsprong Duits consultancybedrijf, en Emodz, een dienstverlener op het gebied van duurzame mobiliteit, zijn de aanbieders van de nieuwe dienst.

Met Fleetster kunnen werknemers poolauto’s en andere bedrijfsvoertuigen reserveren en ritten plannen en registreren. Het is echter meer dan een pooldienst, vertelt Tom Velthuis, partner in Emodz. “Werknemers die geen zin meer hebben in bijtelling, kunnen ervoor kiezen hun leaseauto in te leveren en alleen nog via Fleetster te rijden, zowel voor zakelijke ritten als privé. Ze kunnen buiten werktijd een auto reserveren en gebruiken, en betalen daar zelf voor.”

Openbaar vervoer
Fleetster biedt ook een sleutelbeheersysteem. Dat kan met een kast die automatisch de juiste sleutel uitgeeft, of door middel van RFID. “Werknemers krijgen een pas met een chip die ze voor de ruit van de gereserveerde auto houden, waardoor hij open gaat. We werken samen met Radiuz waardoor de pas ook voor ov kan worden gebruikt.”

De Duitse moeder van Fleetster werkt aan een intelligent reisplansysteem. Daarbij geven werknemers aan waar ze naartoe moeten en bepaalt het systeem of ze het beste met de auto of het ov kunnen gaan. Daarbij wordt rekening gehouden met kosten, reistijd, files, maar ook poolbeheer. “Als er te veel auto’s bij de ene locatie staan en te weinig bij de andere, kan het systeem aanraden toch de auto te pakken.”

Netwerkbeheerder Cogas is in Nederland het eerste bedrijf dat met Fleetster werkt.  

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Weer een nieuwe aanbieder autodelen | Fleet&Mobility

Weer een nieuwe aanbieder autodelen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Met Fleetster kunnen werknemers poolauto’s en andere bedrijfsvoertuigen reserveren en ritten plannen en registreren. Het is echter meer dan een pooldienst, vertelt Tom Velthuis, partner in Emodz. “Werknemers die geen zin meer hebben in bijtelling, kunnen ervoor kiezen hun leaseauto in te leveren en alleen nog via Fleetster te rijden, zowel voor zakelijke ritten als privé. Ze kunnen buiten werktijd een auto reserveren en gebruiken, en betalen daar zelf voor.”

Openbaar vervoer
Fleetster biedt ook een sleutelbeheersysteem. Dat kan met een kast die automatisch de juiste sleutel uitgeeft, of door middel van RFID. “Werknemers krijgen een pas met een chip die ze voor de ruit van de gereserveerde auto houden, waardoor hij open gaat. We werken samen met Radiuz waardoor de pas ook voor ov kan worden gebruikt.”

De Duitse moeder van Fleetster werkt aan een intelligent reisplansysteem. Daarbij geven werknemers aan waar ze naartoe moeten en bepaalt het systeem of ze het beste met de auto of het ov kunnen gaan. Daarbij wordt rekening gehouden met kosten, reistijd, files, maar ook poolbeheer. “Als er te veel auto’s bij de ene locatie staan en te weinig bij de andere, kan het systeem aanraden toch de auto te pakken.”

Netwerkbeheerder Cogas is in Nederland het eerste bedrijf dat met Fleetster werkt.