Infrastructuur

Laatste update:

Omzet Fastned groeit naar 6,9 miljoen euro, verlies stabiel op 12 miljoen

Fastned hield het verlies in 2020 stabiel op 12 miljoen euro. (Foto: Shutterstock)

De omzet van snellaadbedrijf Fastned, gerelateerd aan opladen, is in 2020 gestegen met 37 procent tot 6,3 miljoen euro. De totale omzet van het bedrijf, inclusief de omzet van stations die in opdracht werden gerealiseerd, bedroeg 6,9 miljoen euro. Dat blijkt uit de jaarcijfers van het bedrijf.

Vanwege de voortdurende investeringen in de uitbreiding van het netwerk en de impact van de corona-pandemie was de onderliggende EBITDA van het bedrijf negatief, namelijk: -3,8 miljoen euro over 2020 (in 2019 was dit -3,3 miljoen euro). Het nettoverlies was met 12 miljoen euro gelijk aan dat van 2019. De financiële positie van Fastned is dankzij de hoge beurskoers sterk; het bedrijf haalde met een aandelenemissie 150 miljoen euro op.

Fastned breidde in 2020 het snellaadnetwerk uit door 17 nieuwe stations te openen en heeft in totaal nu 131 stations. De capaciteit van het netwerk is verder vergroot door het installeren van nieuwe en snellere laders op bestaande stations. Hierbij verwierf het bedrijf 28 nieuwe locaties, waarmee het totaal op 287 verworven locaties komt, inclusief bestaande stations. 

Het snellaadbedrijf verwacht dit jaar, als de lockdown-maatregelen worden opgeheven, een sterke toename in de vraag naar opladen, waardoor de bezettingsgraad van de stations snel zal toenemen.

Fastned-ceo Michiel Langezaal was eerder te gast in de Automotive Livestream.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Jeroen Vos
Omzet Fastned groeit naar 6,9 miljoen euro, verlies stabiel op 12 miljoen | Fleet&Mobility

Omzet Fastned groeit naar 6,9 miljoen euro, verlies stabiel op 12 miljoen

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Fastned hield het verlies in 2020 stabiel op 12 miljoen euro. (Foto: Shutterstock)

Vanwege de voortdurende investeringen in de uitbreiding van het netwerk en de impact van de corona-pandemie was de onderliggende EBITDA van het bedrijf negatief, namelijk: -3,8 miljoen euro over 2020 (in 2019 was dit -3,3 miljoen euro). Het nettoverlies was met 12 miljoen euro gelijk aan dat van 2019. De financiële positie van Fastned is dankzij de hoge beurskoers sterk; het bedrijf haalde met een aandelenemissie 150 miljoen euro op.

Fastned breidde in 2020 het snellaadnetwerk uit door 17 nieuwe stations te openen en heeft in totaal nu 131 stations. De capaciteit van het netwerk is verder vergroot door het installeren van nieuwe en snellere laders op bestaande stations. Hierbij verwierf het bedrijf 28 nieuwe locaties, waarmee het totaal op 287 verworven locaties komt, inclusief bestaande stations. 

Het snellaadbedrijf verwacht dit jaar, als de lockdown-maatregelen worden opgeheven, een sterke toename in de vraag naar opladen, waardoor de bezettingsgraad van de stations snel zal toenemen.

Fastned-ceo Michiel Langezaal was eerder te gast in de Automotive Livestream.