Leasing en verhuur

ALD zet in op 2,3 miljoen leasecontracten in 2025

(Foto: ALD)

Leasemaatschappij ALD Automotivezet met het nieuwe strategische plan Move 2025 in op een groei naar 2,3 miljoen leasecontracten in 2025.

Het bedrijf heeft nu 1,76 miljoen leasecontracten in beheer. Dat maakt ALD Automotive vandaag bekend.

De leasemaatschappij zet in op een jaarlijks groeipercentage van 15 procent voor private lease en alternatieve mobiliteitsoplossingen zoals shortleaseproduct ALD Flex, occasion lease, ALD E-bike en mobiliteitsplatform ALD Move.  Flex moet in 2025 groeien naar ongeveer 60 duizend auto’s, het aantal occasionlease-auto’s naar circa 125 duizend. Het bedrijf verwacht dat 30 procent van de ex-leaseauto’s worden verkocht dan wel geleaset door particulieren. Lees ook: ALD Automotive stapt retailmarkt op.

In 2025 streeft het bedrijf naar een leasevloot waarvan 30 procent van de nieuw in te zetten auto’s een elektrische is. Dat percentage moet in 2030 op 50 procent liggen. Daarnaast maakt de leasemaatschappij een budget vrij van 66 miljoen euro voor digitale investeringen in de strategische pijlers. Zo richt de leasemaatschappij zich doormiddel van digitalisering en flexibilisering op zijn klanten en wenst het wereldwijd leider te zijn in duurzame mobiliteitsoplossingen. Tot slot moet de onderneming op een kostenefficiënte manier groeien. Concurrent Arval hoopt dat zijn vloot in 2025 voor een kwart elektrisch is.

Verandering

Met het nieuwe vijfjarenplan gaat het bedrijf verder met de verandering van een leasemaatschappij naar een mobiliteitsbedrijf. Volgens Tim Albertsen, ceo ALD Automotive, speelt het plan in op groeikansen voor de middellange tot lange termijn. “Met dit strategisch plan willen wij nog beter inspelen op de veranderende mobiliteitswereld. Daarbij vergroten we onze slagkracht om uit te groeien tot een volledig geïntegreerde, duurzame aanbieder van mobiliteit en wereldmarktleider in onze sector.”

ALD Automotive had eind oktober 1,76 miljoen leasecontracten en heeft 6.700 werknemers. Het bedrijf biedt autoleasing en vlootbeheer aan in 43 landen en staat op plaats 6 in de Leasemaatschappij Top 60 van 2020, die vorige week is verschenen.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Jeroen Vos
ALD zet in op 2,3 miljoen leasecontracten in 2025 | Fleet&Mobility
Leasing en verhuur

ALD zet in op 2,3 miljoen leasecontracten in 2025

(Foto: ALD)

Leasemaatschappij ALD Automotivezet met het nieuwe strategische plan Move 2025 in op een groei naar 2,3 miljoen leasecontracten in 2025.

Het bedrijf heeft nu 1,76 miljoen leasecontracten in beheer. Dat maakt ALD Automotive vandaag bekend.

De leasemaatschappij zet in op een jaarlijks groeipercentage van 15 procent voor private lease en alternatieve mobiliteitsoplossingen zoals shortleaseproduct ALD Flex, occasion lease, ALD E-bike en mobiliteitsplatform ALD Move.  Flex moet in 2025 groeien naar ongeveer 60 duizend auto’s, het aantal occasionlease-auto’s naar circa 125 duizend. Het bedrijf verwacht dat 30 procent van de ex-leaseauto’s worden verkocht dan wel geleaset door particulieren. Lees ook: ALD Automotive stapt retailmarkt op.

In 2025 streeft het bedrijf naar een leasevloot waarvan 30 procent van de nieuw in te zetten auto’s een elektrische is. Dat percentage moet in 2030 op 50 procent liggen. Daarnaast maakt de leasemaatschappij een budget vrij van 66 miljoen euro voor digitale investeringen in de strategische pijlers. Zo richt de leasemaatschappij zich doormiddel van digitalisering en flexibilisering op zijn klanten en wenst het wereldwijd leider te zijn in duurzame mobiliteitsoplossingen. Tot slot moet de onderneming op een kostenefficiënte manier groeien. Concurrent Arval hoopt dat zijn vloot in 2025 voor een kwart elektrisch is.

Verandering

Met het nieuwe vijfjarenplan gaat het bedrijf verder met de verandering van een leasemaatschappij naar een mobiliteitsbedrijf. Volgens Tim Albertsen, ceo ALD Automotive, speelt het plan in op groeikansen voor de middellange tot lange termijn. “Met dit strategisch plan willen wij nog beter inspelen op de veranderende mobiliteitswereld. Daarbij vergroten we onze slagkracht om uit te groeien tot een volledig geïntegreerde, duurzame aanbieder van mobiliteit en wereldmarktleider in onze sector.”

ALD Automotive had eind oktober 1,76 miljoen leasecontracten en heeft 6.700 werknemers. Het bedrijf biedt autoleasing en vlootbeheer aan in 43 landen en staat op plaats 6 in de Leasemaatschappij Top 60 van 2020, die vorige week is verschenen.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Jeroen Vos