Personeel en mobiliteit

Laatste update:

Deelscooterleverancier Felyx haalt 24 miljoen euro op

Felyx-oprichter Quinten Selhorst en Maarten Poot. (Foto: Felyx)

E-scooterleverancier Felyx heeft 24 miljoen euro opgehaald in een investeringsronde.

De Hoge Dennen Capital en ondernemer Anne-Marie Rakhorst investeren de miljoenen in de e-scooter start-up. Dat bevestigt Felyx-woordvoerder Antoinette Kasten aan Fleet&Mobility.

De Nederlandse onderneming gaat de investering gebruiken om nieuwe kantoren te openen, talenten aan te trekken en verliezen op te vangen. Momenteel stelt het bedrijf elektrische deelscooters beschikbaar in 8 Nederlandse steden en Brussel. In Amsterdam plaatste het bedrijf zijn eerste deelscooters in 2017. In de toekomst hoopt Felyx daar Franse en Duitse steden aan toe te voegen, maar vooralsnog wil het eerst verder uitbreiden in Nederland en België. Volgens e-scooterfabrikant Unu is Nederland goed voor de grootste groei in het aantal ingezette deelscooters in 2020.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Jeroen Vos
Deelscooterleverancier Felyx haalt 24 miljoen euro op | Fleet&Mobility
Personeel en mobiliteit

Laatste update:

Deelscooterleverancier Felyx haalt 24 miljoen euro op

Felyx-oprichter Quinten Selhorst en Maarten Poot. (Foto: Felyx)

E-scooterleverancier Felyx heeft 24 miljoen euro opgehaald in een investeringsronde.

De Hoge Dennen Capital en ondernemer Anne-Marie Rakhorst investeren de miljoenen in de e-scooter start-up. Dat bevestigt Felyx-woordvoerder Antoinette Kasten aan Fleet&Mobility.

De Nederlandse onderneming gaat de investering gebruiken om nieuwe kantoren te openen, talenten aan te trekken en verliezen op te vangen. Momenteel stelt het bedrijf elektrische deelscooters beschikbaar in 8 Nederlandse steden en Brussel. In Amsterdam plaatste het bedrijf zijn eerste deelscooters in 2017. In de toekomst hoopt Felyx daar Franse en Duitse steden aan toe te voegen, maar vooralsnog wil het eerst verder uitbreiden in Nederland en België. Volgens e-scooterfabrikant Unu is Nederland goed voor de grootste groei in het aantal ingezette deelscooters in 2020.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Jeroen Vos