Leasing en verhuur

ALD ziet leasevloot groeien en kosten stijgen

Foto: ALD Automotive

Leasemaatschappij ALD Automotive heeft in het eerste halfjaar de vloot wereldwijd met 3,8 procent zien groeien naar 1,76 miljoen auto’s ten opzichte van vorig jaar.
Het bedrijf zag het nettoresultaat dalen met 26,3 procent naar 206,8 miljoen euro. Volgens ALD is dit het gevolg van een herwaardering van de vloot en een voorziening op de restwaarden. Dat blijkt uit een persbericht van het bedrijf. Voor heel 2020 geeft ALD een groeiverwachting af van 0%.
Lockdown
In het afgelopen half jaar verkocht ALD 126 duizend eindecontractauto’s, ten opzichte van 144 duizend vorig jaar (-12,5%). Volgens de leasemaatschappij is dit een gevolg van de lockdown-maatregelen die doorgevoerd zijn in maart en april. Hierdoor zijn de voorraden hoger ten opzichte van de periode voor de uitbraak van het coronavirus. Ondanks lagere leveringsvolumes blijft het aantal van EV’s, PHEV’s en hybrides toenemen; in Europa is dit segment goed voor bijna 21 procent van de personenauto’s. Tijdens de crisis stelde de leasemaatschappij geen bestelstop in, zo vertelde directeur Jeroen Kruisweg van ALD Automotive Nederland in de Livestream. 
Tim Albertsen, ceo van ALD Groep, stelt dat de leasemaatschappij vanwege de coronacrisis nieuwe diensten heeft ontwikkeld. “We hebben een nieuwe flexibele leaseoplossing ingezet in meer dan 19 landen. Hierbij wordt het leasen van occasions actief gepromoot.”
Occasionlease
In Nederland nam de vloot in omvang met 24 procent toe door de overname eerder dit jaar van de vloot van SternLease. Volgens Jeroen Kruisweg, directeur ALD Automotive in Nederland, herstelt de markt zich momenteel. “Zowel bedrijven als particulieren waren voorzichtig met bestellingen, maar we zagen al snel herstel. Wat opvalt is de toenemende vraag naar tweedehands lease en contracten met korte looptijd.” Eerder zag ALD de occasionlease toenemen in populariteit.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Jeroen Vos